ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπορείς τώρα να «περπατήσεις» στον «κόκκινο πλανήτη»

Πάνω από 200.000 φωτογραφίες επεξεργασμένες σε διαστάσεις 3-D, δημιουργούν ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, το οποίο προσφέρει στον απλό πολίτη τη δυνατότητα να «ταξιδέψει πολύ μακριά» Σε λίγα χρόνια από σήμερα, το ταξίδι του ανθρώπου στον πλανήτη Άρη δεν θα αποτελεί μία υπόθεση, αλλά πραγματικότητα. Καθώς οι ετοιμασίες για το μεγάλο βήμα στην εξερεύνηση του Διαστήματος, η NASA βρήκε τον τρόπο να μοιραστεί με όλον τον κόσμο τα μεγάλα σχέδια που ετοιμάζει, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, μέσω του οποίου ο καθένας από εμάς θα έχει τη δυνατότητα να περπατήσει και να ζήσει από κοντά τον «κόκκινο πλανήτη».
Οι μηχανικοί της NASA δημιούργησαν ένα πρόγραμμα εικονικής πραγματικότητας, κάτι ανάλογο με εκείνο των παιχνιδιών. Χρησιμοποίησαν εκατοντάδες χιλιάδες φωτογραφίες που συγκεντρώθηκαν από τις μη επανδρωμένες αποστολές στον Άρη και δημιούργησαν το περιβάλλον του πιο κοντινού στη γη πλανήτη, παρέχοντας τη δυνατότητα στον καθένα να «μεταφερθεί» εκεί και να «αναπνεύσει» τη βαριά ατμόσφαιρα του «κόκκινου πλανήτη».
Η NASA επιστράτευσε πάνω από 200.000 εικόνες από φωτογραφίες του Άρη, τις οποίες επεξαργάστηκαν ειδικοί επιστήμονες και τις συνέθεσαν σε διαστάσεις 3-D. «Οι επιστήμονές μας μελετούν και μαθαίνουν καθημερινά ολοένα και περισσότερο τον πλανήτη. Με το πρόγραμμα Access Mars, ο καθένας στον κόσμο μπορεί να ταξιδέψει πολύ μακριά», δήλωσε ο Βίκτορ Λούο, επικεφαλής της όλης επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια