ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διαθέσιμο το Fall Creators Update

Διαθέσιμη είναι εδώ και λίγα λεπτά η νέα αναβάθμιση των Windows 10 με την -χωρίς έμπνευση- ονομασία, Fall Creators Update.
Αποτελώντας την τέταρτη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10, το Fall Creators Update φέρνει ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft και σε διάφορους τομείς. Αναλυτικά οι σημαντικότερες προσθήκες είναι:

Windows Mixed Reality: Τα VR σχέδια της Microsoft ονομάζονται Mixed Reality και τα Windows 10 θα υποστηρίζουν πλέον εγγενώς προτάσεις συστημάτων που θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες εβδομάδες κατασκευαστές όπως η Dell, η Samsung, η Acer και η Lenovo. Κοινό χαρακτηριστικό των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας είναι η σχετικά προσιτή τους τιμή καθώς και η δυνατότητα εντοπισμού της θέσης του χρήστη στο χώρο χωρίς εξαιρετικές κάμερες.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Fluent Design System: Η νέα αναβάθμιση περιλαμβάνει τα πρώτα στοιχεία της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Microsoft στην οποία έχει δοθεί έμφαση στο βάθος πεδίου, στην κίνηση, στα εφέ θαμπάδας και στην προοπτική.

My People: Δυνατότητα πρόσβασης σε αγαπημένες επαφές σας απευθείας από τη μπάρα εργασίας (taskbar). Εκτός από ανταλλαγές μηνυμάτων και αποστολές αρχείων, οι ενέργειες θα επεκτείνονται με βάση και την υποστήριξη του χαρακτηριστικού από εφαρμογές που θα κυκλοφορήσουν στο Microsoft Store. Μία από αυτές, το Skype, θα επιτρέπει τη διεξαγωγή μιας βιντεοκλήσης ενώ το Mail app δίνει τη δυνατότητα αποστολής e-mail στην επαφή χωρίς να ανοίξετε την εφαρμογή.

Δημοσιευμένη Εικόνα

OneDrive Files On-Demand: Ένα από τα δημοφιλέστερα χαρακτηριστικά του OneDrive επιστρέφει βελτιωμένο, επιτρέποντας την πλοήγηση μέσω του File Explorer σε όλα τα αρχεία που έχει αποθηκευμένα ο χρήστης στο OneDrive λογαριασμό του, χωρίς αυτά να έχουν κατέβει στον υπολογιστή του για εξοικονόμηση χώρου. Στην περίπτωση που επιθυμεί να ανοίξει κάποιο από αυτά, αυτό γίνεται με απλή επιλογή του αρχείου όπως σε κάθε άλλη περίπτωση, με το κατέβασμα να πραγματοποιείται αυτόματα.

Pick up where you left off: Με τα Windows 10 Fall Creators Update, είναι δυνατή η εκτέλεση ενεργειών οι οποίες θα συνεχίζονται στο iPhone ή το Android smartphone σας και το αντίστροφο. Ένα από αυτά τα σενάρια περιλαμβάνει την ανάγνωση ιστοσελίδων μέσω των νέων εκδόσεων του Edge browser.

Βελτιώσεις στο Gaming: Η αναβάθμιση ενσωματώνει και διάφορες βελτιώσεις που αφορούν το gaming όπως μια ανανεωμένη Game Bar, νέες λειτουργίες στη μετάδοση παιχνιδιών μέσω του Mixer, αλλά και δυνατότητες παρακολούθησης επιδόσεων της GPU.

Windows Defender: Το σύστημα προστασίας ενός Windows 10 υπολογιστή από κακόβουλο λογισμικό, αποκτά πλέον υποστήριξη κατά τον ransomware επιθέσεων δίνοντας περιορισμένη και απόλυτα ελεγχόμενη πρόσβαση σε προστατευμένους φακέλους του χρήστη.

Remix: Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα προεγκατεστημένη εφαρμογή που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα στα Windows 10 είναι το Remix το οποίο επιτρέπει τη δημιουργία εντυπωσιακών παρουσιάσεων χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας. Επιπλέον διαθέτει και δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο που καλύπτουν τις ανάγκες της πλειοψηφίας.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Το κατέβασμα και η εγκατάσταση του Fall Creators Update μπορεί να γίνει όπως σε κάθε μεγάλη αναβάθμιση μέσω του Windows Update, το οποίο θα την εμφανίζει σταδιακά στους χρήστες από σήμερα. Αν βιάζεστε, η Microsoft προτείνει το κατέβασμα του Upgrade Assistant και την εκτέλεση του προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της αναβάθμισης άμεσα στο σύστημα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια