ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πιο δυνατός ο Chrome των Windows

Όπως οι περισσότεροι web browsers έτσι και η έκδοση του Chrome για τα Windows μπορεί να αποκλείσει την εκτέλεση κακόβολου λογισμικού που ο χρήστης προσπαθεί να κατεβάσει αλλά και να τρέξει στον υπολογιστή του.
Με την τελευταία έκδοση του, ο Chrome σύμφωνα με τη Google γίνεται πιο έξυπνος σε παρόμοιες περιπτώσεις και ειδικότερα όταν κακόβουλο λογισμικό καταφέρνει να ξεπεράσει τις άμυνες του. Όπως αναφέρει ο Philippe Rivard, product manager του browser της Google, σε μερικές περιπτώσεις οι αλλαγές που προκαλεί το ανεπιθύμητο λογισμικό στο browser είναι τόσο σοβαρές που μπορούν να καταστήσουν το browsing αδύνατο. Συνήθως οι χρήστες οδηγούνται σε άσχετες ιστοσελίδες γεμάτες διαφημίσεις, με την έξοδό τους από αυτές να είναι αδύνατη.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων, η νέα έκδοση του Chrome για τα Windows περιλαμβάνει τρεις νέες λειτουργίες. Η πρώτη αφορά την ενημέρωση από το browser όταν η εγκατάσταση ενός extension προκαλεί παράλληλα και αλλαγές στις ρυθμίσεις χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη. Με σχετικό μήνυμα, ο Chrome θα ρωτήσει τον χρήση αν θέλει να επαναφέρει όλα τα δεδομένα στην προτέρα κατάστασή τους όπως πιθανή αλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί στην προκαθορισμένη μηχανή αναζήτησης. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί να ανακτήσει όλες τις ρυθμίσεις που είναι συνδεδεμένες με το προφίλ του με μια επίσκεψη στο chrome://settings/resetProfileSettings.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Η δεύτερη δυνατότητα με την ονομασία Chrome Cleanup, αφορά τον εντοπισμό από τον browser κακόβουλου λογισμικού, παρέχοντας τρόπο αφαίρεσής του και επαναφοράς του Chrome στις προκαθορισμένες ρυθμίσεις.

Τέλος στο παρασκήνιο, το Chrome Cleanup μπορεί να εντοπίσει και να αφαιρέσει ακόμα περισσότερο κακόβουλο λογισμικό από το παρελθόν, εξαιτίας σημαντικής αναβάθμισης στη μηχανή εντοπισμού του, πίσω από την οποία βρίσκεται η ESET. H Google πάντως ξεκαθαρίζει ότι η λύση αυτή δεν αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση προστασίας από ιούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια