ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Galaxy S9: Ο Exynos 9810 υπερέχει του Snapdragon 845

Σε μερικές ημέρες από σήμερα θα ανακοινωθούν τα Galaxy S9 και S9+, με την Samsung να έχει φυσικά μεγάλες προσδοκίες από εκείνα. Η επίσημη παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, δηλαδή πολύ σύντομα. Ως γνωστόν, ο Κορεάτης κατασκευαστής χρησιμοποιεί τόσο επεξεργαστές της Qualcomm, όσο και δικούς του (Exynos) στην Galaxy S σειρά (αλλά και σε άλλα smartphones). 
Η Ευρωπαϊκή αγορά υποδέχεται τις εκδόσεις με τα Exynos chipsets, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες αποστέλλονται οι παρτίδες με τα Snapdragon SoCs. Φέτος, θα ενσωματωθούν οι Exynos 9810 και Snapdragon 845, ενώ η μνήμη RAM φαίνεται πως θα κυμανθεί από 4GB έως 6GB RAM για τα S9 / S9+. Όμως, ποιος από τους δύο προαναφερθέντες επεξεργαστές είναι πραγματικά καλύτερος; Ποιανού η ισχύ… υπερισχύει; Την απάντηση έρχεται να δώσει το Geekbench, από το οποίο πέρασε τόσο η S9 έκδοση με τον 845, όσο και εκείνη με τον 9810. Τα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρο νικητή τον Exynos. Συγκεκριμένα, η CPU της Samsung πετυχαίνει 3648 πόντους στην μέτρηση ενός πυρήνα και 8894 πόντους στην μέτρηση πολλών μαζί. Από την άλλη μεριά, ο Snapdragon συγκέντρωσε μόλις 2378 και 8132 πόντους αντίστοιχα. 
Η υπεροχή του 9810 είναι αδιαμφισβήτητη, κάτι που προκαλεί ερωτηματικά αναφορικά με τον λόγο που ο επεξεργαστής της Qualcomm βρίσκεται τόσο πίσω. Βέβαια, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο οι αναρτήσεις του Geekbench να είναι αποτελέσματα απάτης, οπότε καλό είναι να κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας μέχρι την επίσημη παρουσίαση των νέων Galaxy εκπροσώπων. Όπως και να έχει, εμείς στην Ελλάδα θα λάβουμε (εκτός απροόπτου) την έκδοση με τον Exynos 9810, οπότε η διαφορά στην ισχύ των δύο επεξεργαστών δεν μας αφορά και τόσο. Ανυπομονούμε για την 25η του Φεβρουαρίου λοιπόν..!

Δεν υπάρχουν σχόλια