ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Phone 1: Ποιες καινοτομίες φέρνει το νέο κινητό της Nothing στο νυσταγμένο κόσμο των smartphones

 


Θα λέγαμε ψέματα αν υποστηρίζαμε ότι η αποκάλυψη του νέου smartphone της Nothing, με το όνομα Phone 1 αποτελεί έκπληξη. Η κυκλοφορία του είχε ανακοινωθεί πριν από αρκετούς μήνες, και έχει ήδη εντυπωσιάσει.

Διαβάστε ακόμα: Γιατί το smartphone της Vertu είναι 10 φορές ακριβότερο από το τελευταίο iPhone

Με τη νέα συσκευή, η εταιρεία υπόσχεται να αφυπνίσει τη νυσταγμένη αγορά των κινητών τηλεφώνων, υπονοώντας την έλλειψη πραγματικών καινοτομιών που έχουν να παρουσιαστούν εδώ και καιρό στη συγκεκριμένη αγορά.

Μάλιστα η Nothing διέρρευσε επίσημα τον περασμένο μήνα μια μεμονωμένη εικόνα του πολυαναμενόμενου τηλεφώνου, ως απάντηση στις ανεπίσημες πληροφορίες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο.

Τώρα, η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο αποκάλυψε πλήρως το Nothing Phone 1 σε μια παρουσίαση, με μια σελίδα προϊόντος πλέον να γεμίζει τον ιστότοπό της με περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τη συσκευή.

Είχαμε ήδη δει την έκδοση λευκής θήκης, αλλά πλέον έκανε το ντεμπούτο της και η μαύρη παραλλαγή, η οποία συνδυάζεται αρκετά όμορφα με τις κυκλικές φωτεινές λωρίδες LED και τις διπλές κάμερες στο πίσω μέρος του τηλεφώνου.

Εκτός από το ότι κάνουν τη δουλειά που θα έκανε ένα φορητό ring light για φωτογραφίες ή βίντεο, οι λωρίδες LED λειτουργούν κάτω από τη διεπαφή Glyph, η οποία λέγεται ότι εμφανίζει μοναδικά μοτίβα φωτός για διαφορετικές επαφές και ειδοποιήσεις εφαρμογών, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πάντα να ελέγχετε την οθόνη σας όταν έρχεται νέα ειδοποίηση.

Η Nothing υπόσχεται ότι το νέο της τηλέφωνο θα απλοποιηθεί, με 40% λιγότερες προεγκαταστάσεις σε μια πιο γυμνή έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android της Google. Με το chipset Snapdragon 778G+ της Qualcomm, το Phone 1 γιορτάζει επίσης ένα ανοιχτό οικοσύστημα όπου τα προϊόντα τρίτων μπορούν να έχουν απρόσκοπτη ενοποίηση.

Σε ένα πιο στυλιστικό, αν όχι πρωτότυπο, επίπεδο, το smartphone έρχεται επίσης με πολλά ειδικά προσαρμοσμένα widget, ήχους και wallpapers.

Διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις -8 RAM με μνήμη 128 GB, 8 RAM με μνήμη 256 GB και 12 RAM με μνήμη 256 GB- το Phone 1 της Nothing διατίθεται προς πώληση στον ιστότοπο της εταιρείας προς το παρόν μόνο για τη Βρετανία, και η τιμή του ξεκινά από 399 στερλίνες (472 ευρώ περίπου).

Δεν υπάρχουν σχόλια