ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτόματη αρχειοθέτηση εφαρμογών Android όταν δεν τις χρησιμοποιείς

 Αυτόματη αρχειοθέτηση εφαρμογών Android όταν δεν τις χρησιμοποιείς

Τον περασμένο Απρίλιο η Google ανακοίνωσε επίσημα την λειτουργία αυτόματης αρχειοθέτησης (auto archiving) των εγκατεστημένων εφαρμογών που δεν χρησιμοποιεί συχνά ο χρήστης, έτσι ώστε να εξοικονομείται αποθηκευτικός χώρος στην συσκευή του.

Η ενεργοποίηση του auto archiving συνέβαινε μέχρι πρότινος μόνο όταν μειωνόταν αρκετά ο αποθηκευτικός χώρος της Android συσκευής, όμως εδώ και μερικές ημέρες υπάρχει η επιλογή να την εκμεταλλεύεσαι ακόμα και αν δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη για έξτρα χώρο.

auto-archiving-android.jpg

Οι χρήστες συσκευών Android θα βρείτε τον διακόπτη του auto archiving μέσα στο Google Play Store πατώντας στην εικόνα προφίλ, μετά στα Settings -> General -> Automatically archive apps.

Στο πλαίσιο της αυτόματης αρχειοθέτησης, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια απεγκαθιστώνται από τη συσκευή χωρίς να διαγράφονται οι ρυθμίσεις, τα δεδομένα και τα saves του χρήστη, αλλά σε περίπτωση που επιθυμεί π.χ. να ξαναπαίξει κάποιο παιχνίδι, τότε θα χρειαστεί να περιμένει λίγο μέχρι να ξανακατέβει το παιχνίδι στη συσκευή του. Η όλη διαδικασία γίνεται στο background χωρίς να ενοχλείται ο χρήστης και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να εξοικονομηθεί έως και 60% του συνολικού αποθηκευτικού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια