ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Snapdragon 7s Gen2: Ο νέος επεξεργαστής για mid-range συσκευές

 Snapdragon 7s Gen2: Ο νέος επεξεργαστής για mid-range συσκευές

Η Qualcomm ανακοίνωσε επίσημα το Snapdragon 7s Gen 2 SoC, τον νέο επεξεργαστή της για mid-range συσκευές που μπορεί να είναι κατασκευασμένος σε κλίμακα 4nm, αλλά παραμένει υποδεέστερος σε δυνατότητες σε σύγκριση με αυτούς της σειράς Snapdragon 7.

Συγκεκριμένα, το Snapdragon 7s Gen2 περιλαμβάνει 8-core CPU (4x χιονισμένους στα 2.4GHz + 4x στα 1.95GHz), επεξεργαστή γραφικών Adreno GPU (δεν αναφέρει ποια έκδοση) με υποστήριξη για οθόνες ανάλυσης FHD+ και ρυθμό ανανέωσης εικόνας έως 144Hz, επεξεργαστή εικόνας Spectra ISP με υποστήριξη για κάμερα έως 200MP και λήψη video 4K/30fps, καθώς και το FastConnect 6700 modem που προσφέρει ταχύτητα download έως 2.9Gbps.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, βρίσκουμε κεραία Bluetooth 5.2 + LE, υποστήριξη μνήμη RAM LPDDR5, υποδοχές USB-C 3.1 και του προτύπου Quick Charge 4+ για φόρτιση της μπαταρίας. Προφανώς το γράμμα “s” υποδηλώνει πως έχουν περιοριστεί αρκετά οι δυνατότητες του chipset για να μειωθεί ακόμη περισσότερο το κόστος στις entry-level προς mid-range συσκευές.

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα το δούμε στην αγορά, αλλά ορισμένες φήμες κάνουν λόγο για ντεμπούτο με τη σειρά Redmi Note 13 σε λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια