ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τον παγκόσμιο χάρτη κυκλοφορίας των UFO στη Γη παρουσίασε το αμερικανικό Πεντάγωνο


 
O Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και η NASA αποφάσισαν πριν από ένα περίπου χρόνο να ξεκινήσει ένας σταδιακός αποχαρακτηρισμός εγγράφων, οπτικοακουστικού υλικού και άλλων στοιχείων που για περισσότερο από μισό αιώνα ήταν άκρως απόρρητα και αφορούσαν το διαχρονικά ιδιαίτερα δημοφιλές ζήτημα των άγνωστης ταυτότητας αντικειμένων ή «UFO» όπως είναι ευρύτερα γνωστά. Ο όρος UFO έχει αντικατασταθεί στην ορολογία της αμερικανικής κυβέρνησης από τον όρο UAP (Unidentified Aerial Phenomena, Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα).

Στο πλαίσιο αυτής της νέας πολιτικής παροχής ενημέρωσης για τα UAP το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα έγγραφα και ένα χάρτη όπου καταγράφονται οι περιοχές της Γης στις οποίες έχουν κάνει την εμφάνιση τους UAP τα τελευταία 27 χρόνια. Οι ΗΠΑ, η Μέση Ανατολή και η Ιαπωνία είναι τα σημεία που έχουν εντοπιστεί UAP και έχει ενδιαφέρον ότι έχουν κάνει την εμφάνιση τους στο Ναγκασάκι και τη Χιροσίμα, τα δύο σημεία που οι ΗΠΑ έριξαν ατομικές βόμβες τον Αύγουστο του 1945 τερματίζοντας έτσι τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όσον αφορά τις ΗΠΑ τα UAP φαίνεται ότι προτιμούν τις νοτιότερες περιοχές των ΗΠΑ όπως το Μαϊάμι, η Ατλάντα, το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες. Στη Μέση Ανατολή UAP έχουν κάνει την εμφάνιση τους στη Ντόχα, το Ντουμπάι και τη Βαγδάτη.

πηγή φωτό AARO/Department of Defence

Δείγμα της εποχής διαφάνειας των ΗΠΑ στον τομέα της ενημέρωσης για τα UAP είναι η δημιουργία ενός ειδικού τμήματος στο Υπουργείο Αμύνης για αυτόν τον σκοπό (AARO), τμήμα που έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα στην οποία δημοσιεύεται σχετικό υλικό (έγγραφα, φωτογραφίες, βίντεο κ.α.).

Naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια