ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Smart Modular Optimus SSD 1.6 TB

Η Smart Modular ανακοίνωσε το νέο της δημιούργημα στους ssd δίσκους, τον Optimus SSD. Ο νέος δίσκος SSD 2,5 ιντσών, υπόσχεται ταχύτητες ανάγνωσης της τάξεως του 1 GB/s, χαρακτηριστικό το οποίο του δίνει το τίτλο του ταχύτερου ssd δίσκου. Φυσικά και δεν υστερεί σε ταχύτητα εγγραφής, αφού αυτή αγγίζει τα 500 MB/s.
Θα κυκλοφορήσει σε τέσσερις εκδόσεις χωρητικότητας, 200 GB, 400GB, 800 GB αλλά και στην μεγαλύτερη, με χωρητικότητα 1.6 TB.
Βασικός σκοπός στην ανάπτυξη του Optimus SSD δεν ήταν απλά να δημιουργήσουν τον ταχύτερο και μεγαλύτερο SSD δίσκο. Στην Smart Modular επιθυμούν ο συγκεκριμένος δίσκος να είναι υψηλής απόδοσης, να προσφέρει σταθερότητα και αξιοπιστία στην λειτουργία του. Έτσι με την εμπειρία τους πάνω σε flash memory, καθώς και με ένα αναβαθμισμένο firmware SAS (Serial Attached SCSI 6Gb/s), πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης μια ακόμη επιδίωξη της εταιρίας είναι η τιμή του Optimus SSD να παραμείνει σε «λογικά» επίπεδα, κάτι που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το πέτυχαν, μιας και δεν έχουν ανακοινώσει τιμές.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια