ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tο Internet Archive ανεβάζει 2.500 MS-DOS gamesN on-line

ms dos gamesΟι gamers που έχουν προλάβει τις εποχές MS-DOS σίγουρα έχουν υπέροχες αναμνήσεις από τα παιχνίδια που έχουν παίξει στο παρελθόν. Κάποια από αυτά τα παιχνίδια διατίθενται από το Archive.org, καθώς ο δικτυακός αυτός τόπος προσθέτει MS-DOS παιχνίδια από το 2015, τα οποία μπορούν να παιχτούν μέσα από τον browser. Πλέον ανακοινώθηκε ότι ανέβηκαν και διατίθενται ακόμα 2.500 παιχνίδια, φθάνοντας τον αριθμό των 7.000 διαθέσιμων τίτλων.

Η νέα μαζική προσθήκη παιχνιδιών περιλαμβάνει τίτλους από ανεξάρτητες παραγωγές, μέχρι και μεγάλα ονόματα από γνωστά game studios, τα οποία κυκλοφόρησαν δεκαετίες πριν.

Παρ' όλα αυτά, το Archive.org δηλώνει ότι, επειδή τα παιχνίδια αυτά κυκλοφόρησαν για να εκτελεστούν σε υπολογιστές με συγκεκριμένες προδιαγραφές, κάποια μπορεί να τρέχουν στον browser πιο αργά σε σχέση με αυτό που θα έπρεπε και να μην είναι τόσο καλή η εμπειρία για τον παίχτη.

Τα χιλιάδες MS-DOS παιχνίδια που διατίθενται on-line είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του project eXoDOS που έχει αποστολή να βρει και να διατηρήσει, ως μέρος της ψηφιακής κληρονομιάς, όλα τα MS-DOS παιχνίδια του παρελθόντος. Η βιβλιοθήκη με όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Δεν υπάρχουν σχόλια