ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαμός για το τίποτα στο iPhone 4G

Όπως ήταν προγραμματισμένο εδώ και καιρό, ο Steve Jobs εμφανίστηκε στο Worldwide Developers Conference και ανακοίνωσε το νέο iPhone, βγαίνοντας μέσα από ένα σύννεφο χρυσόσκονης, με αγγέλους να πετούν παίζοντας άρπα. ΟΚ, είμαστε λίγο υπερβολικοί όσον αφορά την οπτικοποίηση της παρουσίασης. Ο Steve Jobs ανακοίνωσε λοιπόν το iPhone 4 με τα νέα εκπληκτικά χαρακτηριστικά. Και πάλι γίναμε υπερβολικοί, όμως. Τα χαρακτηριστικά του νέου iPhone δεν είναι δα και τόσο πρωτοποριακά.
Κατ' αρχάς, το iPhone 4 έχει εμπρόσθια κάμερα και ο χρήστης μπορεί να κάνει video calls! Βέβαια, φαίνεται ότι κανένας στην Apple δε σκέφτηκε ότι υπάρχουν κινητά κατωτάτης υποστάθμης που κάνουν video calls. Σύμφωνοι, είναι πρόοδος για το smartphone της εταιρείας, αλλά ας μην το κάνουμε και θέμα. Ακόμα κι αυτό, πάντως, δε λειτουργεί σωστά! Μέχρι το τέλος του χρόνου, η λειτουργία FaceTime θα λειτουργεί μόνο μέσω Wi-Fi και όχι 3G. Κανείς δε μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει το λόγο. Α, και φυσικά το FaceTime λειτουργεί μόνο αν και οι δύο συνομιλητές έχουν iPhone 4, έτσι;
Η οθόνη αναβαθμίζεται σε ανάλυση και φτάνει τα 960x640. Καλοδεχούμενη η αύξηση των pixels, με δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός στις οθόνες είναι σκληρός.
Κατά τα λοιπά, το iPhone 4 τραβάει video στα 720p, ενώ η κάμερα έχει 5x zoom και LED flash. Ο επεξεργαστής είναι ο A4, ενώ η Apple επέλεξε τη λύση της MicroSIM επειδή είναι μικρότερη σε μέγεθος. Βλέπετε, τα εξαρτήματα του iPhone 4 πιάνουν χώρο. Η μπαταρία, για παράδειγμα, είναι μεγαλύτερη, πράγμα που ελπίζουμε να μεταφράζεται και σε αυξημένη αυτονομία. Ο Jobs μίλησε επίσης για το iOS 4 - έτσι θα λέγεται από εδώ και μπρος το iPhone OS. Δεν μας είπε και πολλά, είπε μόνο ότι θα προστεθεί στις επιλογές των μηχανών αναζήτησης και το Βing. Εντυπωσιαστήκατε; Ούτε εμείς.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Front camera; Βιντεοκλήσεις; Video στα 720p; Μπορεί η Apple να προσπαθεί να μας τα περάσει αυτά με ταρατατζούμ και τυμπανοκρουσίες, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα έχουμε ξαναδεί σε άλλα κινητά. Πώς είπατε; Υποστήριξη Flash; Θα αστειεύεστε, βέβαια...

Δεν υπάρχουν σχόλια