ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Android με οθόνες Retina τώρα...

Η LG παρουσίασε ένα νέο smartphone με 4.5-ιντσών οθόνη που συναγωνίζεται την ανάλυση μιας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας. Η True HD IPS οθόνη διαθέτει ανάλυση 1280×720 ανάλυση (720p) και με την Mobile HD Graphics Engine της LG, «προσφέρει προηγμένη ανάλυση, φωτεινότητα και ευκρίνεια, ενώ δείχνει τα χρώματα στις περισσότερο φυσικές αποχρώσεις τους».
Μια τέτοια οθόνη μπορεί να σταθεί επάξια απέναντι στην Retina Display της Apple, η οποία χρησιμοποιείται για τα τρέχοντα iPod touch και τα μοντέλα iPhone. Αυτά διαθέτουν ανάλυση 960×640 σε μια οθόνη 3,5 ιντσών, η οποία διαθέτει 329,65 pixels ανά ίντσα. Σε αυτό το επίπεδο, το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ανιχνεύσει μεμονωμένα pixel, όταν φυσικά το τηλέφωνο βρίσκεται σε μία φυσιολογική απόσταση χρήσης. Η True HD της LG IPS παρέχει 326,36 pixels ανά ίντσα, που πρακτικά είναι σχεδόν ταυτόσημη.
Την περασμένη εβδομάδα, η LG παρουσιάζει το Optimus LTE της, το πρώτο κινητό της εταιρείας, που χρησιμοποιεί μια True HD IPS οθόνη. Η συσκευή, θα κάνει το ντεμπούτο της στην Κορέα, και θα κυκλοφορήσει με με Android 2.3.
ΤΟ Android 3.2 εισήγαγε μία νέα οθόνη πυκνότητας ΑΡΙ για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να αναπτύξουν μία εφαρμογή για διάφορες διαστάσεις οθόνης, ωστόσο αυτή η έκδοση προορίζεται κυρίως για τις εφαρμογές σε ταμπλέτες. Το Ice Cream Sandwich αναμένεται να ενοποιήσει τις εφαρμογές για smartphone Android και πλατφόρμες ταμπλέτας. Μια επερχόμενη συσκευή είναι το Google Nexus, που ονομάστηκε το Prime, αναμένεται να παρουσιάσει το Ice Cream Sandwich σε μία φημολογούμενη 4,65 ιντσών, ανάλυσης 1280×720 οθόνη

Δεν υπάρχουν σχόλια