ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέοι επεξεργαστές Exynos και CMOS στα 16MP

Η Samsung ανακοίνωσε τη διάθεση της τελευταίας και πλέον ισχυρής έκδοσης των επεξεργατσών της “οικογένειας” Exynos, με βασικό “πρωταγωνιστή” τον 4212. Μαζί με αυτόν, η εταιρεία ξεκίνησε τη διάθεση ενός νέου αισθητήρα CMOS στα 16MP.
Όσον αφορά στους Exynos, ο 4212 είναι ένας διπύρηνος Arm Cortex A9 που “τρέχει” στο 1,5GHz, ενώ είναι κατασκευασμένος με τη μέθοδο των 32nm. Διαθέτει controller με υποστήριξη σύνδεσης HDMI 1.4, και έτσι μπορεί και να προβάλλει 3D εικόνες και video, αντίθετα με τους προγόνους του που… υπέμεναν τον περιορισμό της HDMI 1.3. Η διάθεση του επεξεργαστή, κατά τη Samsung, θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους “σε επίλεκτους πελάτες” – άρα, μην περιμένετε να τον δείτε σε… όλα τα smartphones και tablets της ηκουμένης.
Πέρα από τους επεξεργαστές, αρκετό ενδιαφέρον έχει και ο νέος αισθητήρας CMOS της εταιρείας, αφού αγγίζει τα 16MP (ναι, όπως λέμε “megapixels”), ενώ θεωρητικά μπορεί να συλλαμβάνει βίντεο στα 30fps – μα στη μισή ανάλυση, στα 8MPs. Το ονοματάκι του, S5K2P1, και αναμένεται και αυτός ως το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια