ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Canon ανακοίνωσε την Canon PowerShot S100

Η νέα Point-n-Shoot μηχανή της Canon, η Canon PowerShot S100 ήρθε για να αντικαταστήσει την PowerShot S95, στην κορυφή της σειράς PowerShot S. Είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα 12,1 Megapixel, μεγέθους 1/1,7”, και φακό με εστιακό εύρος 5,2-26mm (ισοδύναμος με 24-120mm σε φωτογραφική 35mm) με μέγιστο διάφραγμα f/2.0 και αναβαθμισμένο οπτικό σταθεροποιητή (IS). Επίσης, στο φακό υπάρχει ενσωματωμένο φίλτρο ND, ώστε να μπορεί να γίνει φωτογράφιση σε πολύ φωτεινό χώρο, χωρίς να χρειαστεί να μικρύνει το διάφραγμα.
Φυσικά, ακολουθώντας το πνεύμα της εποχής, υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής βίντεο Full HD στα 24fps, με στερεοφωνικό ήχο, ενώ κατά την καταγραφή του βίντεο, ο οπτικός σταθεροποιητής αλλά και το ζουμ λειτουργούν κανονικά. Πέρα από βίντεο Full HD, η S100 έχει τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο αργής κίνησης στα 240fps με ανάλυση QVGA (320x240) και στα 120fps με ανάλυση VGA (640x480).
Στη μηχανή ενσωματώνεται και δέκτης GPS, ώστε να καταγράφεται η θέση και η ώρα που έγινε η λήψη της κάθε φωτογραφίες, εφόσον το επιθυμεί ο φωτογράφος. Πέρα, όμως, από το geotagging, υπάρχει η δυνατότητα να καταγραφεί η διαδρομή του φωτογράφου, και την εμφάνισή της στο Google Maps. Στην πλάτη της S100 βρίσκεται μια οθόνη 3,0" με ανάλυση 461 χιλιάδων pixel. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η S100 έχει δυνατότητα αποθήκευσης των φωτογραφιών σε RAW, καθώς και πλήρως χειροκίνητη λειτουργία.
Τα δυνατά χαρακτηριστικά της νέας φωτογραφικής μηχανής της Canon, είναι δύο: ο αισθητήρας, και ο ολοκαίνουριος επεξεργαστής, DIGIC 5.
Ο αισθητήρας είναι κατασκευασμένος από την Canon -μόλις ο δεύτερος αισθητήρας που κατασκευάζει η Canon για τις compact μηχανές της-, και για το σχεδιασμό του χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία ίδια με την τεχνολογία των αισθητήρων των dSLR μηχανών της εταιρίας. Μεταξύ άλλων, αυτό σημαίνει σύστημα μείωσης θορύβου ενσωματωμένο στον αισθητήρα, καθώς και ένα σύστημα μικροφακών που καλύπτουν ακόμη μεγαλύτερο μέρος του αισθητήρα, πράγμα που οδηγεί σε βελτιωμένη φωτοσυλλεκτική ικανότητα. Με αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, ο θόρυβος είναι μειωμένος, ενώ διευρύνεται το δυναμικό εύρος (dynamic range). Παράλληλα, η ευαισθησία ISO του αισθητήρα μπορεί να φτάσει τα 6400.

Δεν υπάρχουν σχόλια