ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Google Drive και Android OCR

Ένα από τα ιδιαίτερα χρήσιμα χαρακτηριστικά που ενσωμάτωσε η Google στις υπηρεσίες της, αρκετό καιρό πριν, είναι η υποστήριξη της τεχνολογίας Οπτικής Αναγνώρισης Χαρακτήρων (OCR – Optical Character Recognition). Αρχικά τα Google Docs και πλέον το νέο Google Drive δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να εκμεταλλευτούν την OCR τεχνολογία για τη μετατροπή σαρώσεων, εικόνων και εγγράφων σε κείμενο αναγνώσιμο από τον υπολογιστή για περαιτέρω επεξεργασία. Η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι διαθέσιμη και στις αντίστοιχες εφαρμογές των Android smartphones με την οποία ο κάτοχος του κινητού μπορεί να φωτογραφίσει ένα κομμάτι κειμένου από ένα βιβλίο, έγγραφο, κλπ., και στη συνέχεια να το μετατρέψει σε κείμενο έτοιμο προς επεξεργασία χρησιμοποιώντας τη σουίτα εγγράφων της Google.
Στο συγκεκριμένο άρθρο θα δείτε πώς να μετατρέψετε φωτογραφίες σε κείμενο χρησιμοποιώντας την κάμερα ενός Android smartphone.
Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή Google Drive (ή Google Docs) στην android συσκευή σας πατήστε στο κουμπί δημιουργίας νέου εγγράφου/αρχείου και επιλέξτε Document from photo.
Αμέσως μετά θα μεταφερθείτε στη λειτουργία της κάμερας του κινητού σας. Εστιάστε στο κείμενο που θέλετε να μετατρέψετε και πραγματοποιήστε τη λήψη της φωτογραφίας. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε το autofocus της κάμερας ώστε να αυξήσετε περισσότερο την ευκρίνεια της φωτογραφίας. Πατήστε OK για να συνεχίσετε ή Retake για να ξαναπροσπαθήσετε.
Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε ένα όνομα για το νέο αρχείο που θα δημιουργηθεί και ενεργοποιήστε την επιλογή Convert file to Google Docs document. Πατώντας ΟΚ η φωτογραφία θα αποσταλεί στον Google Drive λογαριασμό σας και αφού γίνει η μετατροπή του κειμένου, σε ορισμένα δευτερόλεπτα, θα μπορείτε να ανοίξετε το νέο αρχείο που μόλις δημιουργήσατε.

Δεν υπάρχουν σχόλια