ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sony NEX-F3, ποιότητα dSLR και μέγεθος compact

Η Sony NEX-F3 είναι η απόγονος της θρυλικής NEX-C3, της πρώτης βασικής compact μηχανής με εναλλάξιμους φακούς από τη Sony. Σκοπός της είναι να γίνει το ιδανικό «επόμενο βήμα» για εκείνον που τώρα αποχωρίζεται την point-and-shoot compact φωτογραφική μηχανή του.
Ο αισθητήρας CMOS που ενσωματώνει είναι μεγέθους APS-C, (Exmor APS HD CMOS) και έχει ανάλυση 16,1 Megapixel ενεργά, με ευαισθησία ISO200-16000. Σύμμαχος του είναι ο επεξεργαστής εικόνας Bionz. Αυτή δεν είναι η μόνη διαφορά της με την προκάτοχο της στη γκάμα της Sony, την NEX-C3. Η μεγαλύτερη από αυτές είναι η «σπαστή», κατά 180 μοίρες κάθετα, οθόνη LCD TFT (Xtra Fine LCD) που χρησιμοποιείται για το καδράρισμα. Είναι 3″, ανάλυσης 921kpixel. Το φλας – με GN 6 σε ISO100 – είναι ενσωματωμένο και, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των αυτοματισμών της μηχανής, στόχος είναι τα καλύτερα fill-in όταν ο φωτισμός είναι χαμηλός.
O νέος στον κόσμο της ψηφιακής φωτογραφίας θα εκτιμήσει την αυτόματη λειτουργία της NEX-F3. Για αυτόν ειδικά, η Sony χρησιμοποιεί στη NEX-F3 το σύστημα Superior Auto mode, το οποίο έξυπνα αναγνωρίζει ένα ευρύ φάσμα από σκηνικά φωτογράφισης, θέματα και αντικείμενα, ρυθμίζοντας αυτόματα τη μηχανή – κάτι που σας μετατρέπει στην πράξη και χωρίς κανένα κόπο σε πεπειραμένο φωτογράφο. Το ίδιο ισχύει και για τη λήψη πορτραίτων: η λειτουργία Auto Portrait Framing αναγνωρίζει τη θέση του μοντέλου σας – όποιο και αν είναι αυτό :) – περικόπτοντας αυτόματα την εικόνα για να δημιουργήσει μία όμορφη σύνθεση, μία φωτογραφία υψηλής ανάλυσης. Αλλά ακόμη και ο φωτογράφος αξίζει ένα κάλο πορτρέτο. Για να το πετύχετε αυτό, απλά κρατήστε την NEX-F3 στο χέρι σας, έχοντας την οθόνη LCD όρθια κατά 180 μοίρες. Στη συνέχεια τραβήξτε τη φωτογραφία… χαμογελώντας στην NEX-F3 – Smile Shutter λέγεται η λειτουργία! Αντίθετα, όταν η ταχύτητα μετράει, η F3 δίνει 5,5fps σε Shutter Priority mode. Στα Picture Effects της μηχανής περιλαμβάνονται συνολικά 11 τύποι, στους οποίους περιλαμβάνονται οι High Contrast Monochrome, Toy Camera, HDR Painting, Miniature, Soft High-key.
Συμπλήρωμα στη νέα παρουσία της NEX-F3 είναι ο φακός zoom με E-mount. O SEL18200LE E18-200mm F3.5-6.3 OSS LE είναι μικρότερος και κατά 12% ελαφρύτερος από τον SEL18200, διατηρώντας το 11x zoom. Είναι εξοπλισμένος με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας Optical SteadyShot για την εξάλειψη του «κουνήματος του χεριού». Επιπλέον, διαθέτει τη δυνατότητα Direct Manual Focus για την τελειοποίηση της εστίασης προκείμενου να επιτύχουμε το τέλειο δημιουργικό αποτέλεσμα και όμορφες φωτογραφίες, ενώ η ΝEX-F3 διαθέτει και Object Tracking AF. Στην κατηγορία του Digital Zoom περιλαμβάνονται τα Smart Zoom 1,4x/2x και Clear Image Zoom 2x χωρίς απώλειες στην ποιότητα της εικόνας, αλλά και το κλασικό ψηφιακό zoom με 4x.

Δεν υπάρχουν σχόλια