ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sony Reader PRS-T2, ο νέος ηλεκτρονικός αναγνώστης

Nέο ηλεκτρονικό αναγνώστη ανακοίνωσε σήμερα η Sony, τον Sony Reader PRS-T2. Κοστίζει $129,99 και είναι διαθέσιμος σε λευκό, μαύρο και κόκκινο σε ΗΠΑ και Καναδά.
Οι διαφορές από το προηγούμενο μοντέλο είναι κυρίως στο design και ακόμα και εκεί είναι οριακές. Για πρώτη φορά μπορούμε επίσης να ποστάρουμε απευθείας από τη συσκευή παραθέματα στο Facebook, δυνατότητα που εδώ και καιρό είχαν οι ανταγωνιστικές συσκευές. Το πιο ενδιαφέρον νέο στοιχείο είναι η δυνατότητα να διαβάζουμε στη συσκευή σελίδες στο internet και σημειώσεις που έχουμε αποθηκεύσει στην υπηρεσία Evernote και, αντίστροφα, να αποθηκεύσουμε στο Evernote παράθεματα από τα e-books μας. Αν και η τιμή του νέου Sony Reader δεν έπεσε, έχει μια σημαντική διαφορά με το παλιό μοντέλο: δεν υποστηρίζει αρχεία ήχου.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ο Sony Reader PRS T-2 έχει οθόνη αφής από ηλεκτρονικό χαρτί (Pearl της E Ink, ανάλυση 800 x 600, 16 κλίμακες του γκρι), συνδέεται στο internet μέσω WiFi και διαθέτει browser, έχει εσωτερική μνήμη 2GB (με τα 1,3 GB διαθέσιμα για αποθήκευση e-books) και θύρα microSD για επέκτασή της μέχρι 32 GB ακόμη. Η μπαταρία διαρκεί έως 2 μήνες (ανάγνωση μισή ώρα την ημέρα με το WiFi κλειστό) με φόρτιση 2 έως 2,5 ωρών. Το βάρος του είναι 167 γραμμάρια και διαφημίζεται ως "ο ελαφρύτερος ηλεκτρονικός αναγνώστης του κόσμου". Υπάρχουν ενσωματωμένα 6 λεξικά (αγγλικά Βρετανίας και ΗΠΑ, από και προς τα αγγλικά και τα ισπανικά και τα γαλλικά) και υποστηρίζονται αρχεία PDF και ePUB, ξεκλείδωτα ή με το κλείδωμα της Adobe. Όπως και πριν, η συσκευή συνοδεύεται από γραφίδα με την οποία μπορούμε να κρατήσουμε σημειώσεις ή να σχεδιάσουμε με ελεύθερο χέρι, χωρίς τη χρήση του εικονικού πληκτρολογίου.
Το βασικό πλεονέκτημα του Sony Reader παραμένει η καλύ υποστήριξη PDF, με τη δυνατότητα χρήσης πολλαπλών ζουμ και αυτόματου ζουμαρίσματων των δίστηλων ή τρίστηλων σελίδων.
Αν και μια αγορά που στοχεύει η Sony είναι η Ιαπωνία και τα ιαπωνικά, που γράφονται κάθετα και οριζόντια και από τα δεξιά προς τα αριστερά, ο νέος ηλεκτρονικός αναγνώστης δεν υποστηρίζει το αναβαθμισμένο πρώτυπο ePUB, το EPUB3, που λύνει ασυμβατότητες και προβλήματα ως προς τα αλφάβητα.
Η μεγάλη διαφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι ότι δεν υποστηρίζονται αρχεία ήχου (μουσική, podcast ή audio book) και δεν έχει, κατά συνέπεια, ηχεία και θύρα για ακουστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια