ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sony Vaio T13:Το πιο γρήγορο ultrabook

Το ότι η Sony ξέρει να κατασκευάζει laptops δεν είναι καινούργιο. Καινούργιο είναι ότι προσφέρει «εξωτικά» υλικά σε έναν φορητό υπολογιστή αυτής της τιμής. Για να καταλάβεις, ο Vaio T13 είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο και μαγνήσιο, πείθοντας για τη στιβαρότητα και την αντοχή του στο χρόνο. Μάλιστα η αίσθηση ποιότητας που αποπνέει, θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο έντονη, αν η επιφάνεια περιμετρικά του πληκτρολογίου ήταν καλύτερα συναρμολογημένη. Σχεδιαστικά πάντως το συγκεκριμένο ultrabook μοιάζει με τις κορυφαίες προτάσεις της Sony, ενώ η γυαλιστερή φλοίδα στη μια άκρη του, το κάνει να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.
Το αισθητικό κομμάτι έρχεται σε δεύτερη μοίρα όταν εξετάζει κανείς τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Μπορεί σε πρώτη ανάγνωση ο επεξεργαστής i5 στα 1,7GHz να φαίνεται απλά ικανοποιητικός, ωστόσο λόγω τεχνολογίας Ivy Bridge και σε συνδυασμό με τον ταχύτατο SSD της Toshiba (με χωρητικότητα 128GB), δημιουργεί ένα σύνολο που παίζει χωρίς αντίπαλο. Θα το διαπιστώσεις και εσύ τόσο από την απόδοση σε καθημερινή χρήση, όσο και από τα benchmarks που το ανακηρύσσουν με χαρακτηριστική άνεση βασιλιά. Αντίθετα οι υψηλές προσδοκίες μου από την τελευταίας κοπής κάρτα γραφικών της Intel, HD 4000 δεν επιβεβαιώθηκαν και στην πράξη με τις επιδόσεις της να είναι πολύ κοντά σε εκείνες του μοντέλου που αντικαθιστά.
Αυτό που προβληματίζει σε ένα κατά τα άλλα ολοκληρωμένο σύνολο, είναι η ποιότητα της οθόνης. Από τη μια η πολυφορεμένη ανάλυση των 1366×768 pixels σε μια διάσταση 13,3 ιντσών, και από την άλλη η απόδοση του πάνελ που δεν ξεφεύγει από τη μετριότητα. Τα χρώματα δείχνουν ελαφρώς ξεθωριασμένα, ενώ η φωτεινότητα είναι απλά επαρκής. Βέβαια, μακροχρόνια θα συνηθίσεις τη λειτουργία του, ενώ το θετικό είναι ότι ακόμη και μετά από μεγάλα διαστήματα χρήσης δεν κουράζει. Επίσης αν τύχει και ανήκεις στο δημοσιογραφικό σινάφι, θα αγαπήσεις το πληκτρολόγιο με την εξαιρετική από κάθε άποψη απόδοση: οι διαδρομές των πλήκτρων είναι ιδανικές ενώ η ακρίβεια τους είναι εκπληκτική. Καλά λόγια θα σου πω και για την αυτονομία, που μπορεί να αγγίξει μέχρι και τις 5 ώρες με συντηρητική χρήση, νούμερο αν μη τι άλλο, εντυπωσιακό.
Από πρακτική σκοπιά δεν υπάρχει κάτι που δεν προσφέρει αυτό το Sony. Με θύρες HDMI, D-SUB, USB και Ethernet δύσκολα θα σου ότι θα σου λείψει κάτι. Και δεν ανέφερα τίποτα για ασύρματη πρόσβαση μέσω Wi-Fi, για την υποστήριξη Bluetooth, αλλά και για το γεγονός ότι θα βρεις μέχρι και είσοδο μικροφώνου, έξοδο ήχου Line-out αλλά και card reader.
Συνολικά, το Sony Vaio T13 είναι ένα μηχάνημα που αξίζει τα λεφτά του, τόσο λόγω υψηλών επιδόσεων όσο και απροβλημάτιστης χρήσης. Είναι καλά φτιαγμένο, προσφέρει κάθε δυνατό τρόπο διασύνδεσης, ενώ για το μόνο για το οποίο μπορείς να το «κατηγορήσεις», είναι για την απόδοση της οθόνης – βλέπεις η Ιαπωνική εταιρία μας έχει καλομάθει όλο αυτόν τον καιρό. Αν θέλεις ένα πολύ δυνατό laptop χωρίς παραχωρήσεις σε άλλα τεχνικά, θα σου το πρότεινα ανεπιφύλακτα

Δεν υπάρχουν σχόλια