ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Galaxy Tab Pro tablets της Samsung με ανάλυση 2560 x 1600 pixels

Η Samsung ανακοίνωσε πριν λίγες εβδομάδες μια νέα σειρά tablets, τα Galaxy Tab Pro η οποία αποτελείται από τρία μοντέλα με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και τα οποία συναντήσαμε στη φετινή MWC 2014.
Το κύριο τεχνικό χαρακτηριστικό των τριών tablets το οποίο και τα ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό είναι η υψηλή ανάλυση που υποστηρίζουν και συγκεκριμένα ανάλυση 2560 x 1600 pixels κάτι που βλέπουμε και στα τρία μοντέλα με οθόνη 8.4, 10.1 και 12.2 ιντσών. Η τεχνολογία της οθόνης που έχει επιλέξει η Samsung είναι η Super LCD ενώ εκτός από την εξωτερική σχεδίαση, και τα τρία μοντέλα είναι σχεδόν πανομοιότυπα στο θέμα της πλατφόρμας και των τεχνικών χαρακτηριστικών. Το πίσω μέρος κάθε μοντέλου διαθέτει το ίδιο υλικό που είδαμε για πρώτη φορά στο Galaxy Note 3 το οποίο μοιάζει με δέρμα αλλά είναι πλαστικό με τις ψεύτικες ραφές. Επιπλέον και στα τρία tablets βλέπουμε την παρουσία του Android 4.4.2 KitKat με την παρουσία του ανανεωμένου Touchwiz UI της Samsung στην επιφάνεια του το οποίο περιέχει ένα νέο τρόπο ανάνγωσης ειδήσεων που μοιάζει αρκετά με το Blinkfeed της HTC. Επιπλέον η Samsung έχει δείξει την προτίμηση της σε κυκλικά εικονίδια κάνοντας πιο όμορφη την οθόνη των ρυθμίσεων και όχι μόνο.

Galaxy Tab Pro 8.4

Samsung Galaxy Tab Pro Series Samsung Galaxy Tab Pro Series

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των τριών μοντέλων έχουν αρκετά κοινά στοιχεία όπως ο Snapdragon 800 της Qualcomm ο οποίος αποτελείται από τετρπύρηνο επεξεργαστή στα 2.3 GHz και Adreno 330 GPU. Η μνήμη RAM είναι στα 2 GB για τα μοντέλα των 8.4 και 10 ιντσών και ανεβάνει στα 3 GB για το ανώτερο μοντέλο με οθόνη 12.2 ιντσών. Και οι κάμερες στο πίσω και εμπρόσθιο μέρος είναι οι ίδιες, στα 8MP και 2MP αντίστοιχα, ικανές για εγγραφή Full HD video. Η χωρητικότητα της μπαταρίας πάντως αλλάζει, με το μοντέλο των 8.4 ιντσών να διαθέτει μπαταρία στα 4.800 mAh, στα 8.220 mAh για το μοντέλο των 10 ιντσών και στα 9.500 mAh για το μοντέλο των 12.2 ιντσών.

Galaxy Tab Pro 10.1

Samsung Galaxy Tab Pro Series Samsung Galaxy Tab Pro Series
Samsung Galaxy Tab Pro Series Samsung Galaxy Tab Pro Series

Galaxy Tab Pro 12.2 


Samsung Galaxy Tab Pro Series Samsung Galaxy Tab Pro Series
Και τα τρία μοντέλα αναμένονται σύντομα στην αγορά με τιμές οι οποίες ξεκινούν για την WiFi έκδοση από τα €399 για το Galaxy Tab Pro 8.4, στα €479 για το Galaxy Tab Pro 10.1 και στα €649 για το μοντέλο με τις 12.2 ίντσες. Παράλληλα η Samsung θα κυκλοφορήσει και LTE εκδόσεις των συγκεκριμένων tablet με τιμή €100-130 παραπάνω από τις προηγούμενες τιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια