ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχολική ταμπλέτα που… αντέχει από Intel και Amplify

Intel και Amplify ανακοίνωσαν μία νέα ταμπλέτα η οποία στοχεύει σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας έως και 12 ετών. Το εν λόγω tablet θα υιοθετεί design με μπόλικες… αντοχές προκειμένου έτσι να ανταπεξέρχεται σε «κακουχίες» όπως πτώσεις και βρέξιμο! Η οθόνη του θα είναι κατασκευασμένη από Corning Gorilla Glass, θα υποστηρίζονται Wi-Fi και stylus ενώ θα πλαισιώνεται και από το απαραίτητο εκπαιδευτικό software.
Το tablet των Amplify και Intel κατασκευάζεται στοχεύοντας αποκλειστικά σε σχολικά κοινά. Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, έτσι, δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι το εξεζητημένο: επεξεργαστής Atom Z2580 στα 2 GHz, μπαταρία 8.100 mAh (ώστε να βγάζει ολόκληρη τη σχολική μέρα), κάμερες στα 5 MP και το 1,3 MP, Bluetooth και Android 4.2«φορτωμένο».
intel-amplify-tablet
Όσο για το περιεχόμενό του; Δεδομένου του ότι μιλάμε για εκπαιδευτική συσκευή, μέσα της θα κρύβει μπόλικα προγράμματα όπως την εγκυκλοπαίδεια Britannica, το Geogebra, τα Google Apps for Education, τα Project Noah science tools, ελεύθερα διαθέσιμα e-books, τη Gooru education search engine, το Desmos graphing calculator και τα CK-12 e-textbooks, τουλάχιστον στις ΗΠΑ.
Η διάθεση του «σχολικού» tablet των Amplify και Intel (το οποίο για την ώρα είναι γνωστό ωςAmplify Tablet System) θα γίνει λίγο πριν το ξεκίνημα της σχολικής περιόδου 2014-2015 με το κόστος για όλο το πακέτο (tablet, software, περιεχόμενο και τεχνική υποστήριξη) να ανέρχεται στα $199 τον χρόνο για τρία χρόνια (θα ανακοινωθούν προγράμματα leasing εν καιρώ).Το θέμα είναι ότι για να μπει στις σχολικές αίθουσες το Amplify Tablet System, αρμόδια είναι τα ίδια τα σχολεία ή οι σχετικοί φορείς. Και μιας που στην ελληνική πραγματικότητα, αυτό είναι το Υπουργείο Παιδείας… τα όνειρά μας θα πρέπει να σταματήσουν κάπου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια