ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows Phone 8.1, μάθε τα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης

Mάθε όλα τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται στα Windows Phone 8.1 τους επόμενους μήνες. Οι αλλαγές, οι βελτιώσεις και οι νέες προσθήκες στη νέα έκδοση των Windows Phone 8.1 είναι πάρα πολλές. Αν και ο αριθμός της έκδοσης μπορεί να φαίνεται μικρός, από τα 8 στα 8.1, ωστόσο η συγκεκριμένη κυκλοφορία της Microsoft μπορεί να θεωρηθεί «μεγάλη» και απαραίτητη για τον ανταγωνισμό με το iOS και το Android.
Αν και μπήκε αργά στο mobile κομμάτι, τόσο η Microsoft όσο και τα Windows Phone 8.1 δείχνουν να έχουν ωριμάσει και πλέον προσφέρουν μία πιο ολοκληρωμένη πλατφόρμα τόσο για τους μελλοντικούς κατόχους Windows Phone smartphones όσο και για τους developers που θα προτιμήσουν το λειτουργικό της Microsoft για την ανάπτυξη των εφαρμογών τους.Η Cortana και το notification center είναι δύο από τα χαρακτηριστικά που έχουν τραβήξει περισσότερο τα βλέμματα τις τελευταίες ημέρες, όμως τα νέα χαρακτηριστικά είναι πολλά περισσότερα.

CORTANA

Windows Phone 8.1, μάθε τι φέρνει η νέα έκδοση
Η νέα ψηφιακή βοηθός της Microsoft συστήνεται για πρώτη φορά στα Windows Phone 8.1 και αποτελεί ήδη ένα από τα πιο πολυσηζητημένα χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης. Αν και βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική φάση, η Cortana αναλαμβάνει να σας λύσει όλες τις απορίες, να σας οδηγήσει στον προορισμό σας, να ρυθμίσει τις ειδοποιήσεις και το ημερολόγιο σας, κλπ. Με την υποστήριξη του Bing, η Microsoft υποστηρίζει ότι πρόκειται για την «αληθινή» ψηφιακή βοηθό που ψάχνατε αντί των Siri και Google Now της Apple και Google αντίστοιχα.

ACTION CENTER

Windows Phone 8.1, μάθε τι φέρνει η νέα έκδοση
Τα Windows Phone 8.1 αποκτούν επιτέλους το notification center, η Microsoft το αποκαλεί Action Center, που τους αρμόζει και σίγουρα θα χαροποιήσει τους περισσότερους κατόχους Windows Phone smartphones. Το Action Center λειτουργεί όπως θα περίμενε κανείς με ειδοποιήσεις σε ένα σημείο και on/off διακόπτες για λειτουργίες όπως το WiFi, Airplane Mode, Bluetooth και την περιστροφή της οθόνης στις εφαρμογές.

START SCREEN

Windows Phone 8.1, μάθε τι φέρνει η νέα έκδοση
Τα Live Tiles έχουν και πάλι την τιμητική τους στη νέα έκδοση και πλέον υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης περισσότερων tiles στην κεντρική οθόνη των Windows Phone 8.1 σε smartphones με ανάλυση μικρότερη των 1920 x 1080 pixels. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε μία εικόνα της προτίμησης και να την χρησιμοποιήσετε ως φόντο στα tiles της κεντρικής οθόνης.

WORK FLOW (SHAPE TYPE)

Windows Phone 8.1, μάθε τι φέρνει η νέα έκδοση
Το πληκτρολόγιο των Windows Phone 8.1 απέκτησε δυνατότητα swype και έτσι η πληκτρολόγηση γίνεται πιο γρήγορη από ποτέ, μόλις φυσικά συνηθίσετε σε αυτή τη μέθοδο. Εσείς σχηματίζετε τις λέξεις που θέλετε σέρνοντας το δάκτυλο πάνω από κάθε γράμμα και το Windows Phone 8.1 φροντίζει να «μαντέψει» αυτά που πληκτρολογείτε.

INTERNET EXPLORER 11

Όπως είναι προφανές, η 11η έκδοση του Internet Explorer αποτελεί πλέον μέρος των Windows Phone 8.1 και φιλοδοξεί να προσφέρει ακόμη καλύτερη εμπειρία χρήσης στο web περιεχόμενο. Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών είναι ο αμέτρητος αριθμός ανοικτών καρτέλων, η λειτουργία ανάγνωσης σε ιστοσελίδες, η ανώνυμη περιήγηση, ο συγχρονισμός καρτελών, αγαπημένων και κωδικών πρόσβασης και το καρφίτσωμα ιστοσελίδων ως live tiles στην κεντρική οθόνη Έναρξης των Windows Phone 8.1.

LOCK SCREEN

Windows Phone 8.1, μάθε τι φέρνει η νέα έκδοση
Η οθόνη κλειδώματος (Lock Screen) φροντίζει, όπως και πριν, να εμφανίζει εκτός από την ημερομηνία και ώρα, ειδοποιήσεις και πληροφορίες από τις εφαρμογές που θα επιλέξετε για να γνωρίζετε πάντα τι νέο υπάρχει χωρίς να ξεκλειδώσετε το smartphone. Μία από τις νέες προσθήκες είναι τα Lock Screen Themes τα οποία δίνουν τη δυνατότητα για ξεχωριστές προβολές με διαφορετική εμφάνιση και animations.

SKYPE

Windows Phone 8.1, μάθε τι φέρνει η νέα έκδοση
Για πρώτη φορά το Skype γίνεται μέρος των Windows Phone 8.1 και αναλαμβάνει το ρόλο της επικοινωνίας με κείμενο και εικόνα. Για το λόγο αυτό, το Messaging app πλέον δεν υποστηρίζει πια τις συνομιλίες μέσω Facebook που πλέον θα μπορούν να γίνουν μέσω του Skype. Επίσης, το εικονίδιο του Skype εμφανίζεται στο μενού μιας κλήσης για να «μεταπηδήσετε» από μία τηλεφωνική κλήση απευθείας σε κλήση μέσω του Skype.

CALENDAR

Windows Phone 8.1, μάθε τι φέρνει η νέα έκδοση
Το ημερολόγιο έχει δεχθεί με τη σειρά του αρκετές αλλαγές και βελτιώσεις στη νέα έκδοση. Έχουν αλλάξει τον τρόπο εμφάνισης των εργασιών που εμφανίζονται ώστε να είναι ακόμη πιο εύκολα αναγνώσιμες και προσιτές στην αφή καθώς επίσης η μετακίνηση στις διαφορετικές κατηγορίες ημέρας, εβδομάδας, μήνα, κλπ., είναι ακόμη πιο χρήσιμες από πριν.

MAPS

Οι χάρτες, με δεδομένα που προέρχονται από το Bing, έχουν ανανεωθεί με ακόμη περισσότερο offline περιεχόμενο για τη βέλτιστη καθοδήγηση και αλληλεπιδρά άμεσα με το WiFi Sense έτσι ώστε να είναι πιο εύκολη η εύρεση κοντινών WiFi δικτύων. Η καθοδήγηση με φωνητικές εντολές προφανώς υποστηρίζεται και στα Windows Phone 8.1, ωστόσο θα χρειαστείτε ξεχωριστή εφαρμογή για τη συγκεκριμένη δυνατότητα όπως το Nokia Drive+ που είναι διαθέσιμο δωρεάν σε όλα τα Nokia Lumia smartphones.

CAMERA

Οι ρυθμίσεις της κάμερας για τη λήψη φωτογραφιών και video θυμίζουν τις αντίστοιχες που υπάρχουν στα Nokia Lumia, στην πιο απλή τους μορφή, και προσφέρουν τρεις δυνατότητες λήψης, Photo, Burst και Video. Υπάρχουν επίσης τα εικονίδια γρήγορης πρόσβασης στον φάκελο Camera Roll, επιλογής κάμερας, φλας, lenses και scenes.

PHOTOS

Windows Phone 8.1, μάθε τι φέρνει η νέα έκδοση
Ανανεωμένη εμφάνιση και για τις φωτογραφίες του smartphone που πλέον είναι ακόμη πιο εύκολη η πρόσβαση και η οργάνωση σε σχέση με πριν. Στα θετικά του Photos app είναι η υποστήριξη και εμφάνιση φωτογραφιών από cloud υπηρεσίες τρίτων και όχι μόνο της Microsoft.

XBOX MUSIC, XBOX VIDEO, PODCASTS

Windows Phone 8.1, μάθε τι φέρνει η νέα έκδοση
Όπως είναι φανερό, οι εφαρμογές για τη μουσική, τα video και τα podcasts έχουν πλέον διαχωριστεί και συμβαδίζουν περισσότερο με τις αντίστοιχες εφαρμογές των Windows 8.1.

QUIET HOURS

Μία αρκετά χρήσιμη προσθήκη στα Windows Phone 8.1, το Quiet hours λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως στα Windows 8.1 και σας προσφέρει την ησυχία σας όταν την αναζητάτε. Ρυθμίζοντας τις ήσυχες ώρες στο smartphone σας απενεργοποιούνται αυτόματα οι ειδοποιήσεις κλήσεων και μηνυμάτων για να μη σας ενοχλούν ενώ παράλληλα μπορείτε να επιλέξετε ποιες από τις επαφές σας θα εξαιρούνται από τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

DATA SENSE, WIFI SENSE, STORAGE SENSE, BATTERY SENSE

Windows Phone 8.1, μάθε τι φέρνει η νέα έκδοση
Όπως μαρτυρούν τα ονόματά τους, οι νέες «sense» δυνατότητες των Windows Phone 8.1 φροντίζουν για την καλύτερη διαχείριση των δεδομένων, των ασύρματων δικτύων, του αποθηκευτικού χώρου και της κατανάλωσης μπαταρίας.Αυτά ήταν ορισμένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που έρχονται με τα Windows Phone 8.1. Προς το παρόν, η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο σε developers για δοκιμές και γνωριμία με τις νέες δυνατότητες του λειτουργικού.
Τα Windows Phone 8.1 θα είναι διαθέσιμα για όλα τα smartphones με Windows Phone 8 και αναμένεται να κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι του 2014 για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια