ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα πτώση στις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών


Σύμφωνα με την Gartner, στο τρίτο τρίμηνο του 2015 οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών σημείωσαν πτώση της τάξης του 7,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι. Τα Windows 10 που διατέθηκαν ως ελεύθερη αναβάθμιση δεν φαίνεται να επηρέασαν αρκετά την αγορά ώστε να ανακόψουν την πτώση αυτή, με τους κατασκευαστές να καταφέρνουν να πουλήσουν τελικά 73,7 εκατομμύρια συστήματα.
.
Η μείωση σε μεγάλο βαθμό, σύμφωνα με την Gartner, οφείλεται και στην ενίσχυση κατά 10% του δολαρίου έναντι τοπικών νομισμάτων. Έτσι η μείωση των πωλήσεων ήταν μεγαλύτερη σε περιοχές όπως η Ευρώπη, η Αφρική, η Μέση Ανατολή, η Ιαπωνία και η Λατινική Αμερική. Στους σταθερούς υπολογιστές η μείωση ήταν υψηλότερη, έναντι αυτής σε φορητούς υπολογιστές.

Όσον αφορά τις εταιρίες, η Lenovo παραμένει στην κορυφή των κατασκευαστών με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, με την HP και την Dell να ακολουθούν. Μεγάλες χαμένες, με βάση τα στοιχεία, οι Acer και Asus, που είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται κατά 19,9% και 10,1% αντίστοιχα.

Preliminary Worldwide PC Vendor Unit Shipment Estimates For 3Q15 (Thousands Of Units)

Η Lenovo κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση χάρη κυρίως σε αύξηση των πωλήσεών της στην Αμερικάνικη αγορά κατά 22%. Στην αγορά της Αμερικής στην κορυφή βρίσκεται η HP, με τις Dell και Apple να ακολουθούν. Η Lenovo βρίσκεται στην τέταρτη θέση.

Preliminary U.S. PC Vendor Unit Shipment Estimates For 3Q15 (Thousands Of Units)

Η Gartner αναμένει μια μικρή αύξηση στις πωλήσεις το τέταρτο τρίμηνο, όταν και θα έχουμε περισσότερα νέα προιόντα με προεγκατεστημένα τα νέα Windows 10. Αυτό ενισχύεται και από το ότι το 50% των καταναλωτών που ερωτήθηκαν, απάντησαν ότι σκοπεύουν να αγοράσουν ένα νέο PC μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες. Το ποσοστό αυτό ήταν μόλις στο 21% όσον αφορά την αγορά ενός νέου tablet.

Δεν υπάρχουν σχόλια