ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Sony RX1R II, μια full-frame κάμερα 42MP σε σώμα compact μηχανής

Sony RX1R II, μια full-frame κάμερα 42MP σε σώμα compact μηχανήςΗ Sony συνεχίζει τις ανακοινώσεις νέων κορυφαίων φωτογραφικών καμερών, και σήμερα είναι σειρά της RX1R II, μια full-frame κάμερα με ανάλυση 42.4MP, σε σώμα όμως compact μηχανής.
Απευθυνόμενη κυρίως σε επαγγελματίες, η RX1R II εντάσσεται στην οικογένεια των μικρότερων μηχανών πλήρους καρέ στον κόσμο, στο πλευρό των RX1 και RX1R, και προσφέρει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας από κάθε άλλη μικρή φωτογραφική μηχανή που κατασκεύασε ποτέ η Sony. Ο αισθητήρας 42.4MP Exmor R CMOS, είναι ο ίδιος που βρίσκουμε στην mirrorless κάμερα A7R II που παρουσίασε πρόσφατα η Ιαπωνική εταιρεία, διαθέτοντας παράλληλα τα φακό σταθερής εστιακής απόστασης ZEISS Sonnar T* 35mm με φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F2.0.

Επιπλέον συνεργάζεται με το σύστημα επεξεργασίας εικόνας BIONZ X, προκειμένου να προσφέρει κορυφαία επίπεδα ανάλυσης εικόνας και ευαισθησίας (ISO 100-25600, με δυνατότητα επέκτασης σε 50 – 102400 ) με υψηλό δυναμικό εύρος. Μία ακόμη σημαντική δυνατότητα της RX1R II είναι η λειτουργία γρήγορης Υβριδικής Αυτόματης Εστίασης (Fast Hybrid AF), με τον αισθητήρας της φωτογραφικής μηχανής να διαθέτει 399 σημεία αυτόματης εστίασης εντοπισμού φάσης, τα οποία καλύπτουν περίπου το 45% της περιοχής της εικόνας.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όπως αναφέρει η Sony, το νέο μοντέλο είναι το πρώτο που ενσωματώνει ένα οπτικά μεταβλητό (optical variable) χαμηλοπερατό φίλτρο, το οποίο επιτρέπει στους φωτογράφους να ρυθμίσουν χειροκίνητα την ισορροπία της ανάλυσης της εικόνας και την παρουσία μουαρέ και χρωματικών ακανόνιστων περιγραμμάτων.

Η δεύτερη γενιά της σειράς RX1R, έρχεται με LCD οθόνη 3 ιντσών, δυνατότητα εγγραφής Full HD Video αλλά και ενσωματωμένο πτυσσόμενο ηλεκτρονικό εικονοσκόπιο XGA OLED Tru-Finder το οποίο ανεβαίνει ή κατεβαίνει με ένα απλό πάτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια