ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Huawei, Oppo, Vivo, ανεβαίνουν Gigabyte, ASUS σταματάνε ή περιορίζουν τις δραστηριότητές τους

Εντελώς διαφορετικές είναι οι πορείες των Huawei, Oppo, Vivo και των Gigabyte, ASUS στην αγορά φορητών συσκευών. Έτσι ενώ οι τρεις πρώτες βρίσκονται σε άνοδο, με τις προβλέψεις να θέλουν να πουλάνε 500 εκατομμύρια συσκευές εντός του 2017, η ASUS αναμένεται να σταματήσει να πουλάει tablets, ενώ η Gigabyte, εκτός από κινητά, θα σταματήσει να πουλάει και περιφερειακά για PCs. Ξεκινώντας από τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές, τις Huawei, Oppo, Vivo, οι προβλέψεις τις θέλουν να πουλήσουν 500 εκατομμύρια smartphones εντός του 2017 ή αλλιώς, μία στις τρεις συσκευές της αγοράς. Ειδικότερα η Huawei αναμένεται να πουλήσει 170 εκατομμύρια συσκευές, η Oppo 160 εκατομμύρια και η Vivo 150 εκατομμύρια. Οι τρεις εταιρίες πάντως θα παραμείνουν πίσω από τις δύο κορυφαίες εταιρίες του χώρου, την Samsung και την Apple, αν και μάχονται σκληρά για την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.
Η Huawei έχει αυξήσει τις προσπάθειές της στο να κατακτήσει την πρώτη θέση στην Κινεζική αγορά, θέση που έχασε πρόσφατα από την Oppo, η οποία Oppo από την μεριά της, αλλά και η Vivo, αναμένεται να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους περισσότερο στην μεσαία και κορυφαία κατηγορία της αγοράς, σε μια προσπάθεια να καλύψουν την σχετική ζήτηση που υπάρχει σε αναδυόμενες αγορές. Τα πράγματα από την άλλη μεριά, δεν πάνε καλά για τις ASUS και Gigabyte. Μπορεί οι δύο εταιρίες να είναι οι υπερδυνάμεις στον χώρο των μητρικών καρτών για υπολογιστές, δεν τα πάνε όμως και τόσο καλά στην mobile αγορά.
Έτσι η ASUS αναμένεται να σταματήσει ή να περιορίσει σημαντικά τις δραστηριότητές της στην αγορά των tablets, επικεντρώνοντας τις προσπάθειές της στην αγορά των smartphones, αλλά και στην δημιουργία προϊόντων εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Η Gigabyte από την μεριά της θα σταματήσει να πουλάει smartphones μετά από 11 χρόνια παρουσίας στον χώρο. Επιπλέον όμως, αναμένεται να σταματήσει να πουλάει και περιφερειακά για PCs. Η Gigazone International, η θυγατρική της Gigabyte η οποία εμπορεύεται κουτιά, τροφοδοτικά, πληκτρολόγια, ποντίκια, ηχεία, headsets, USB power banks και άλλα σχετικά περιφερειακά, βρίσκεται και αυτή σε φάση αλλαγών, με την Gigabyte να φημολογείται ότι θα σταματήσει και εδώ την έρευνα, την ανάπτυξη και την πώληση σχετικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια