ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο ransomware σας δίνει τα αρχεία σας πίσω αρκεί να μολύνετε 2 γνωστούς σας

Συνήθως τα κακόβουλα λογισμικά τύπου ransomware ζητάνε χρήματα σε bitcoins για να αποκρυπτογραφήσουν τα αρχεία σας, αλλά ένα νέο ransomware, το οποίο από ότι φαίνεται βρίσκεται υπό ανάπτυξη, δίνει τη δυνατότητα στο θύμα να ξεκλειδώσει τα αρχεία του, αρκεί να μολύνει δύο άτομα της επιλογής του.
Το νέο ransomware ονομάζεται "Popcorn Time'" και ανακαλύφθηκε από ερευνητές της ομάδας MalwareHunter. Το νέο αυτό crypto-malware δίνει δύο επιλογές στο θύμα. Είτε να πληρώσει ένα 1 bitcoin (περίπου 780 δολάρια), είτε να μολύνει δύο άλλα άτομα προκειμένου να ξεκλειδώσει τα αρχεία του. Και δυστυχώς αν ο χρήστης εισάγει τέσσερις φορές λανθασμένα το κλειδί αποκρυπτογράφησης τότε το συγκεκριμένο ransomware αρχίζει να διαγράφει τα αρχεία σας, συμπεριλαμβανομένων και των αρχείων σας που βρίσκονται στους φακέλους Έγγραφα, Εικόνες, Μουσική και Επιφάνεια Εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η ομάδα MalwareHunter, οι δημιουργοί του "Popcorn Time" δηλώνουν ότι είναι σπουδαστές πληροφορικής από τη Συρία όπου μαίνεται ο πόλεμος εδώ και πέντε χρόνια. Ισχυρίζονται λοιπόν ότι στα χρήματα που πληρώνουν τα θύματα διατίθενται σε τρόφιμα, φάρμακα και για τη στέγαση των κατοίκων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια