ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Apple Watch σώζει τη ζωή 24χρονου

Πολλοί ισχυρίζονται πως δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς το smartwatch τους, για τον Adam Love από την Αυστραλία όμως αυτή η δήλωση είναι περισσότερο κυριολεκτική. Όπως αναφέρει το 9 News, ο 24χρονος δήλωσε ότι έπαιρνε ειδοποιήσεις από το Apple Watch πως όταν κοιμόταν, οι καρδιακοί παλμοί του κυμαινόντουσαν στους 130-140 χτύπους το λεπτό. Μία σαφώς αυξημένη τιμή, αφού σε κατάσταση ξεκούρασης ένας υγιής άνθρωπος έχει περίπου 60bpm.
Έτσι πήρε την απόφαση να πάει στο γιατρό και οι εξετάσεις αποκάλυψαν πως είχε μια τρύπα στην καρδιά – κάτι που είχε εκ γενετής – αλλά ανακαλύφθηκε και πως ο άνω πνεύμονάς του έστελνε αίμα στο λάθος κόλπο της καρδιάς (στο δεξί αντί για το αριστερό), με αποτέλεσμα το αίμα να κυκλοφορεί αχρείαστα γύρω από τον πνεύμονα χωρίς να πηγαίνει εκεί που πρέπει.
Ο Love υπεβλήθη σε άμεση επέμβαση. Μάλιστα αντί να ανοίξει το θώρακά του, ο καθηγητής Michael Wilson του Mater Hospital έκανε μια τομή στη δεξιά πλευρά του και χρησιμοποίησε το daVinci 3D robot για να κλείσει την τρύπα της καρδιάς. Το αποτέλεσμα ήταν η περίοδος αποκατάστασης να μειωθεί στις 3 εβδομάδες από τις 12 που θα χρειαζόταν με συμβατική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια