ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Cookies και το swipe είναι αρκετό για την παρακολούθηση

Αν και όλοι ανησυχούμε για τη χρήση των cookies και το γεγονός ότι οι εφαρμογές ζητούν πρόσβαση σε υπηρεσίες τοποθεσίας, μια νέα έρευνα η οποία φέρει τον τίτλο  “Touch and You’re Trapp(ck)ed: Quantifying the Uniqueness of Touch Gestures for Tracking” αναλύει αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν “touch-based tracking”. Η ομάδα χρησιμοποίησε μια εφαρμογή και 89 συμμετέχοντες για να εξετάσουν διάφορα θεωρητικά μοντέλα.
Αν και η εφαρμογή χρησιμοποιήθηκε για να συλλεχθούν γρηγορότερα όλα τα διαφορετικά gestures που χρησιμοποιούν οι χρήστες, με το να παίξουν διαφορετικά παιχνίδια, τα δεδομένα προήλθαν από το  Android API MotionEvent. Ο κύριος τύπος των gestures που ενδιέφερε τους ερευνητές ήταν swipes, κάτι που ίσως θα νομίζατε ότι δεν είναι τόσο ξεχωριστό, ενώ συλλέχθηκαν ακόμη και taps, keystrokes και γραφικοί χαρακτήρες. Μόλις, οι ερευνητές είχαν ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία, ανέλυσαν αυτά τα δεδομένα και κατέληξαν σε ορισμένα άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Όσο και αν ακούγεται απίθανο, τα αριστερά swipes παρείχαν το 68.6% των πληροφοριών που απαιτούνταν για την ταυτοποίηση του χρήστη. Ο συνδυασμός όλων των χειρονομιών που είχαν χρησιμοποιηθεί, οδήγησε στην αναγνώριση του χρήστη σε ποσοστό 98.5%. Να γιατί το touch-based tracking πηγαίνει πλέον σε άλλα επίπεδα. Επειδή, ο τρόπος που αλληλεπιδράτε με τη συσκευή σας, συνδέεται με εσάς προσωπικά και όχι με κάποιον λογαριασμό.
Οι ερευνητές επισημαίνουν, ότι κάτι τέτοιο εγείρει σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά την ασφάλειά σας, ωστόσο αναφέρουν μια πολύ πρακτική χρήση. Όταν το παιδί σας χρησιμοποιεί το tablet για παράδειγμα, θα ενεργοποιείται αυτόματα ο γονικός έλεγχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια