ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα απλά κινητά τηλέφωνα θα συνεχίσουν να “πουλάνε

Εξαιρετική δυναμική επιδεικνύει η αγορά των συμβατικών κινητών τηλεφώνων, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις smartphones – αν και παραμένουν παντοδύναμη προϊοντική κατηγορία – βρίσκονται σε πίεση. Περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο feature phones αναμένεται να διατεθούν στην παγκόσμια αγορά έως το 2021, με τις πωλήσεις των συμβατικών κινητών να κινούνται ανοδικά την επόμενη τριετία.
“Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους τα απλά κινητά τηλέφωνα είναι η προτιμώμενη συσκευή σε πολλές αγορές παγκοσμίως, παρά την τεράστια υιοθέτηση των smartphones. Ίσως ο πιο σημαντικός μεταξύ αυτών είναι η οικονομική προσιτότητα των συμβατικών κινητών τηλεφώνων”, αναφέρει σε σχετική ανάλυσή της η εταιρεία Counterpoint.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της, σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που ζουν με εισόδημα μικρότερο από $2,50 την ημέρα. Αυτό το τμήμα του πληθυσμού δεν μπορεί να υποστηρίξει οικονομικά την απόκτηση ενός smartphone, ούτε τις υπηρεσίες δεδομένων, που υποστηρίζουν τα “έξυπνα” κινητά. Για το συγκεκριμένο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού, ένα συμβατικό κινητό τηλέφωνο, σε συνδυασμό με ένα πακέτο βασικών υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, είναι το ζητούμενο. Όπως μάλιστα αναφέρει η εταιρεία, οι περισσότεροι από αυτούς τους χρήστες βρίσκονται στην Αφρική, σε χώρες της Ασίας και σε κράτη της Λατινικής Αμερικής.
ΠροοπτικέςΣε αντίθεση με την αγορά smartphone, η οποία υποχώρησε, για πρώτη φορά, το 2018, η αγορά συμβατικών τηλεφωνικών συσκευών συνέχισε να αυξάνεται τα τελευταία τρία χρόνια. Η Counterpoint εκτιμά ότι περισσότερα από 400 εκατομμύρια feature phones θα διατεθούν παγκοσμίως το 2019. Σύμφωνα με την εταιρεία, η Ινδία και η περιοχή της Μέσης Ανατολής και Αφρικής θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς συμβατικών κινητών, καλύπτοντας σχεδόν τα τρία τέταρτα του μεριδίου αγοράς το 2019. Η Ινδία και η περιοχή της Μέσης Ανατολής στην Αφρική αναμένεται τα επόμενα τρία χρόνια να υποστηρίξει πωλήσεις 800 εκατ. τηλεφώνων από το ένα δισεκατομμύριο των πωλήσεων, που αναμένονται συνολικά έως το 2021. Ενώ η Ινδία θα παραμείνει η μεγαλύτερη αγορά από πλευράς όγκου πωλήσεων, ακολουθείται στενά από το Μπαγκλαντές και τη Νιγηρία.
Με πληροφορίες από sepe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια