ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Apple θα προμηθευτεί AMD CPUs;

Η σχέση της εταιρείας με την AMD περιορίστηκε –και συνεχίζει να περιορίζεται- μόνο στη χρήση διακριτών GPUs. Αν ωστόσο λάβουμε υπόψη κάποια στοιχεία στον κώδικα του macOS beta που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, η Apple ενδεχομένως θα συνεργαστεί με την AMD για να προμηθευτεί επεξεργαστές ή πιο συγκεκριμένα APUs (Accelerated Processing Units). Στον κώδικα του macOS 10.15.4 Beta 1 βρέθηκαν αναφορές σε διάφορες APUs της AMD, όπως στις «Picasso», «Renoir» και «Van Gogh» (κωδικές ονομασίες).
Ενδεχομένως, βλέποντας το αυξημένο CPU IPC και την ενεργειακή αποδοτικότητα των νέων single-chip λύσεων της AMD, που αποτελούν ένα αρκετά ικανοποιητικό συνδυασμό CPU και iGPU, η Apple να πείστηκε επιτέλους ότι είναι απαραίτητο να αυξήσει τον πλουραλισμό στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο της με προσφορές που περιλαμβάνουν hardware της AMD. Οι APUs με την κωδική ονομασία «Renoir» πιο συγκεκριμένα (AMD Ryzen 4000) που κατασκευάζονται στα 7nm και ενσωματώνουν οκταπύρηνο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής Zen 2 και iGPU βασισμένη σε «Vega» μοιάζουν με εξαιρετική περίπτωση για χρήση σε υπολογιστές MacBook. Μάλιστα, η Apple μπορεί να εκμεταλλευτεί και το χαρακτηριστικό SmartShift της AMD, που επιλέγει «δυναμικά» ανάλογα τις ανάγκες του συστήματος και τον φόρτο ανάμεσα στην διακριτή GPU και την iGPU.
AMD-Ryzen-4000-Series-Processors_3-1030x579.jpg.06054b267c29664c0f86ef7b2e047db5.jpg
Επιπλέον, δεν πρέπει να παραβλέψουμε και το γεγονός ότι η Intel έχει παραδεχτεί ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την παραγωγή των επεξεργαστών της, αδυνατώντας να καλύψει πλήρως τη ζήτηση. Ίσως δηλαδή τα προβλήματα διαθεσιμότητας να είναι ένας ακόμη λόγος που η Apple «κοιτάει» προς την μεριά της AMD. Για να δούμε όμως…
TechPowerUp, insomnia

Δεν υπάρχουν σχόλια