ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεφορτωθείτε τώρα στα Windows 10 το χαρακτηριστικό “Meet Now”!

 


Το εικονίδιο της γραμμής εργασιών Meet Now προστέθηκε στα Windows 10 έκδοση 1903 ή νεότερη, με τις υποχρεωτικές ενημερώσεις Δεκεμβρίου 2020. Από τη στιγμή που η λειτουργία ανακοινώθηκε επίσημα, οι άνθρωποι είχαν ανάμικτα συναισθήματα σχετικά με την προσέγγιση της Microsoft, με ορισμένους χρήστες να αποκαλούν το “Meet Now” bloatware.

Aπό το itecnews.gr

Για να αποκρύψετε το εικονίδιο της γραμμής εργασιών Meet Now, μπορείτε απλώς να κάνετε δεξί κλικ στο νέο εικονίδιο βίντεο στη γραμμή εργασιών και να επιλέξετε «απόκρυψη», όπως φαίνεται στο παρακάτω στιγμιότυπο οθόνης.

Διαφήμιση

Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να αποκρύψετε το εικονίδιο, θα πρέπει να ανοίξετε τις ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών ή το πρόγραμμα επεξεργασίας του Group Policy για να απενεργοποιήσετε οριστικά τη λειτουργία Meet Now.

Πώς να ξεφορτωθείτε το εικονίδιο Meet Now στα Windows 10

Για να αποκρύψετε το εικονίδιο Meet Now στη γραμμή εργασιών, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών σας και επιλέξτε “Ρυθμίσεις γραμμής εργασιών”.

Διαφήμιση

Στο παράθυρο Ρυθμίσεις, κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε στο σύνδεσμο “Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση εικονιδίων συστήματος”.

Εντοπίστε το εικονίδιο “Meet Now” στη λίστα.

Ορίστε την επιλογή και αλλάξτε την στο “Off” κάνοντας κλικ σε αυτήν.

Διαφήμιση

Πώς να αφαιρέσετε το εικονίδιο Meet Now στη γραμμή εργασιών

Εάν το εικονίδιο εξακολουθεί να είναι καρφιτσωμένο στη γραμμή εργασιών ή στο δίσκο συστήματος, μπορείτε επίσης να καταργήσετε το εικονίδιο με αυτά τα βήματα:

Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Εξατομίκευση> Γραμμή εργασιών.

Κάντε κλικ στην επιλογή “Επιλογή των εικονιδίων που εμφανίζονται στη γραμμή εργασιών” στην περιοχή Ειδοποιήσεις.

Διαφήμιση

Επιλέξτε το εικονίδιο ειδοποίησης Meet Now και θα εξαφανιστεί από τη γραμμή εργασιών σας.

 

 

Απενεργοποιήστε το εικονίδιο Meet Now στη γραμμή εργασιών χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας (Group Policy)

Ο Group Policy Editor σάς παρέχει ένα σύνολο κανόνων που διέπουν τον τρόπο λειτουργίας του Meet Now στο λειτουργικό σύστημα. Για να απενεργοποιήσετε οριστικά το Meet Now στα Windows 10 για όλους τους λογαριασμούς χρηστών, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Ανοίξτε το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής ομάδας.
  • Μεταβείτε στη Διαμόρφωση χρήστη> Πρότυπα διαχείρισης.
  • Επιλέξτε “Έναρξη μενού και γραμμή εργασιών”.
  • Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, κάντε διπλό κλικ στην πολιτική “Κατάργηση του εικονιδίου Meet Now”.
  • Επιλέξτε “Απενεργοποιημένο”.
  • Κάντε κλικ στο OK και κλείστε το πρόγραμμα επεξεργασίας.
  • Με την παραπάνω διαμόρφωση, είστε έτοιμοι. Το εικονίδιο θα εξαφανιστεί από τη γραμμή εργασιών για όλους τους λογαριασμούς χρηστών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο τεχνολογικός γίγαντας προωθεί αργά τη λειτουργία Meet Now και σε άλλα προϊόντα, όπως το Outlook και το Microsoft Edge. Με αυτήν την αναγκαστική ενημέρωση, η Microsoft θα μπορούσε να βοηθήσει το Skype να διατηρήσει και να προστατεύσει τις βάσεις χρήσης του από ανταγωνιστές όπως το Zoom πχ.

Διαφήμιση

Όπως αναφέραμε στην αρχή, το Meet Now είναι ενσωματωμένο στο Skype και επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν συσκέψεις χωρίς να εγγραφούν σε λογαριασμό Microsoft ή Skype.

Η διαδικασία είναι επίσης αρκετά απλή καθώς χρειάζεται μόνο να κάνετε κλικ στο εικονίδιο και να δημιουργήσετε έναν μοναδικό σύνδεσμο που θα πρέπει να μοιραστείτε με τους συμμετέχοντες.

Εάν θέλετε να ενεργοποιήσετε ξανά τη λειτουργία, μπορείτε να επιστρέψετε στις ίδιες ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών και να ενεργοποιήσετε την επιλογή «ενεργοποίηση».

Διαφήμιση

 

Εσείς πάντως μην ξεχάσετε να γραφτείτε στις ειδοποιήσεις μας , ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι, να κάνετε Like & Share την σελίδα μας στο Facebook  ή να γραφτείτε στο κανάλι μας στο Telegram . Μπορείτε επίσης να γραφτείτε και στο κανάλι του iTechNews.gr στο  Youtube, όπου μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές παρουσιάσεις που έχουμε κάνει! Μην ξεχνάτε να προτιμάτε το iTechNews.gr για τις αγορές σας από τα διάφορα κινεζομάγαζα, βοηθάει όλους, και εσάς, καθότι ότι παίρνω γίνονται συνήθως δώρα σε διαγωνισμούς. Πατήστε στα παρακάτω links ακριβώς πριν κάνετε την αγορά, χωρίς να χρεώνεστε κάτι γι' αυτό και τίποτα άλλο μέχρι να την ολοκληρώσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια