Google Camera: Όλες Οι Ρυθμίσεις Για Καλύτερες Καλοκαιρινές Φωτογραφίες
Η Google Camera φημίζεται για τις προηγμένες λειτουργίες και δυνατότητες που μας δίνει στο smartphone. Χάρη στη κοινότητα του Android όλοι μπορούμε πλέον να την αποκτήσουμε εύκολα χωρίς να έχουμε κινητό Pixel. Στον σύντομο οδηγό συγκεντρώσαμε τις πιο χρήσιμες ρυθμίσεις της Gcam που βελτιώνουν κατά πολύ την ποιότητα των φωτογραφιών μας και πρέπει να τις γνωρίζουμε.
Google Camera
Όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο οδηγό, είναι πλέον εύκολη υπόθεση να κατεβάσουμε την Google Camera Mod στα περισσότερα κινητά, ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες τους.
Με αυτόν τον τρόπο αποκτούμε ένα λογισμικό με προηγμένες λειτουργίες που αναβαθμίζει αισθητά την ποιότητα της φωτογραφίας, τόσο σε λήψεις ημέρας, όσο και στις νυχτερινές λήψεις.
Ας δούμε λοιπόν τις πιο χρήσιμες ρυθμίσεις που πρέπει να γνωρίζουμε. Πρέπει να αναφέρουμε ότι για τις ανάγκες του οδηγού χρησιμοποιήσαμε την Google Camera v8.4.6 σε Xiaomi Redmi με Android 11.
Αν έχουμε παλαιότερη έκδοση, ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις και να βλέπουμε την ίδια ρύθμιση με διαφορετική ένδειξη, ή και να μην την βλέπουμε καθόλου.
Συντομεύσεις για γρήγορη selfie ή βίντεο
Σε απάντηση στο 3D Touch της Apple, η Google έφερε και αυτή με τη σειρά της την άμεση πρόσβαση στις λήψεις. Πιο συγκεκριμένα, πατώντας παρατεταμένα το το εικονίδιο της εφαρμογής θα εμφανιστούν οι συντομεύσεις για selfies και βίντεο.
Ανάλογα το κινητό μας, αν πατήσουμε παρατεταμένα σε αυτές τις δύο εναλλαγές, ενδέχεται να μπορούμε να τις τοποθετήσουμε και στην αρχική οθόνη ως έξτρα συντομεύσεις.
Ρετουσάρισμα προσώπου
Όταν τραβάμε selfie ή φωτογραφίες πορτρέτου, η ενεργοποίηση του ρετούς θα βελτιώσει το αποτέλεσμα της λήψης. Πιο συγκεκριμένα, θα προσαρμόσει τον τόνο κάτω από τα μάτια, τη φωτεινότητα των ματιών, και την υφή του δέρματος.
Απλά μεταβαίνουμε στη λειτουργία Πορτραίτο ή Selfie και πατάμε στο βέλος των ρυθμίσεων στην κορυφή. Κατόπιν, θα δούμε την επιλογή Ρετουσάρισμα προσώπου, όπου επιλέγουμε το επιθυμητό ρετούς (διακριτικό ή εξομάλυνση).
Καθώς τα αποτελέσματα στο ρετουσάρισμα προσώπου εμφανίζονται μόνο στην τελική φωτογραφία, ίσως πρέπει να πειραματιστούμε λίγο με αυτές τις δύο επιλογές, τραβώντας μερικές selfie αν δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο.
Αλλαγή ανάλυσης φωτογραφίας
Η Κάμερα Google μας επιτρέπει να τραβάμε φωτογραφίες σε max, πλήρη, ή μεσαία ανάλυση. Η τελευταία μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χώρο αποθήκευσης στο κινητό.
Για να αλλάξουμε την ανάλυση, μεταβαίνουμε στις Ρυθμίσεις > Περισσότερες ρυθμίσεις και επιλέγουμε τη σχετική ένδειξη.
Εναλλαγές κουμπιών – Κινήσεις
Από προεπιλογή, και τα δύο κουμπιά έντασης ήχου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κουμπιά κλείστρου για τη λήψη φωτογραφιών. Ωστόσο, μπορούμε να αντιστοιχίσουμε τα κουμπιά για ζουμ, εναλλαγή κάμερας, ή ένταση.
Τη σχετική ρύθμιση την εντοπίζουμε στις Ρυθμίσεις > Περισσότερες ρυθμίσεις.
Γρήγορη κοινή χρήση
Η Google Camera μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε πολύ γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις φωτογραφίες και βίντεο που τραβάμε. Αμέσως μετά τη λήψη, θα βλέπουμε ένα μικρό βέλος να εμφανίζεται στα δεξιά του μενού.
Μπορούμε να επιλέξουμε έως και τρεις εφαρμογές τη φορά μέσα από τις Ρυθμίσεις > Περισσότερες ρυθμίσεις.
Ενεργοποίηση φωτογραφιών RAW
Οι εικόνες RAW είναι πολύ χρήσιμες για τους επαγγελματίες, καθώς έχουν τον πλήρη έλεγχο για την επεξεργασία εικόνων σε έναν υπολογιστή. Η Google Camera μας επιτρέπει να τις αξιοποιήσουμε και να τις αποθηκεύουμε σε ξεχωριστό φάκελο στο κινητό.
Για να ενεργοποιήσουμε τις εικόνες RAW, μεταβαίνουμε στις Ρυθμίσεις > Περισσότερες ρυθμίσεις > Σύνθετες ρυθμίσεις, και επιλέγουμε το Στοιχείο ελέγχου RAW+JPEG.
Απενεργοποίηση HDR+
Από προεπιλογή, η Κάμερα Google έχει ενεργό το HDR+ για να προσφέρει καλύτερα αποτελέσματα στις λήψεις.
Ωστόσο, αυτή επιλογή δεν είναι πάντα απαραίτητη σε όλες τις περιπτώσεις. Ιδίως, αν δεν έχουμε κινητό υψηλών προδιαγραφών, καλό είναι να τo απενεργοποιήσουμε.
Ο λόγος είναι ότι το HDR+ απαιτεί επιπλέον χρόνο επεξεργασίας, καθώς αναγκάζει το κινητό να τραβάει περισσότερες φωτογραφίες και να τις επεξεργάζεται για να προσαρμόσει το δυναμικό εύρος, τα χρώματα, και την αντίθεση.
Ως εκ τούτου, στο κινητό με μέτρια χαρακτηριστικά ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε ενοχλητικές καθυστερήσεις και όχι τόσο ευχάριστη εμπειρία.
Μπορούμε να δούμε σε παλαιότερο οδηγό μας, πότε μας είναι απαραίτητο το HDR και πότε δεν πρέπει να το χρησιμοποιούμε.
Ρύθμιση HDR+ Enhanced
Από την άλλη, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το HDR+ Enhanced στην Google Camera βοηθά πολύ αν έχουμε Android κινητό καλών προδιαγραφών. Είναι παρόμοιο με το HDR+ αλλά παίρνει πιο σκούρες, φωτεινότερες, και περισσότερες φωτογραφίες για να τις συνδυάσει.
Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μια λειτουργία που δίνει ζωντάνια στα χρώματα και βελτιώνει θεαματικά τις φωτογραφίες στις δύσκολες συνθήκες φωτισμού, είτε πρόκειται για έντονο ηλιακό φως, είτε για νυχτερινή λήψη.
Οι ρυθμίσεις εδώ είναι οι ίδιες ανεξάρτητα από την έκδοση Gcam που χρησιμοποιούμε.
Το μυστικό εδώ είναι ότι πρέπει να το ρυθμίσουμε στα 24 ή 36 καρέ πατώντας στο “+” και “-” που παρατηρούμε παραπάνω στο βήμα 3. Και εδώ πρέπει να πειραματιστούμε λίγο με αυτά τα καρέ.
Καλύτερες λήψεις ημέρας
Η Κάμερα Google μας δίνει τη δυνατότητα για καλύτερες λήψεις ημέρας όπου μπορούμε να αποτυπώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, επιλέγοντας μια από τις δύο λειτουργίες που διατίθενται (Αυτόματα / Ενεργές).
Η καλύτερη λήψη συνδυάζεται με τη λειτουργία “Περισσότερο φως” στην κορυφή και δεν θα είναι διαθέσιμη όταν έχουμε ενεργό το φλας και το HDR+ Enhanced.
Νυχτερινή όραση – Auto White Balance
Η νυχτερινή όραση είναι από τις πιο συναρπαστικές δυνατότητες της εφαρμογής, καθώς τραβάει εξαιρετικές λήψεις ακόμα και σε περιβάλλοντα πολύ χαμηλού φωτισμού. Μπορούμε να πούμε ότι οι χρήστες προτιμούν γενικά την GCam για αυτήν τη λειτουργία.
Έτσι, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να έχουμε ενεργό το AWB (Auto White Balance), μια τεχνολογία της Google που διορθώνει και βελτιώνει τα χρώματα στις νυχτερινές λήψεις, και όχι μόνο.
Ως αποτέλεσμα, λαμβάνουμε πολύ φωτεινότερες και καθαρότερες φωτογραφίες σε χαμηλό φωτισμό.
Φυσικά, μπορούμε πάντα να ενεργοποιήσουμε και την Αστροφωτογραφία ακριβώς από πάνω, αν πρόκειται να κάνουμε λήψεις στον έναστρο ουρανό.
Προειδοποίηση βρώμικου φακού
Μερικές φορές, όταν τραβάμε φωτογραφίες, ο φακός της κάμερας μπορεί να μην είναι καθαρός, με αποτέλεσμα φωτογραφίες εικόνες κακής ποιότητας. Ευτυχώς, η Google Camera διαθέτει λειτουργία που μας ειδοποιεί εάν ο φακός της κάμερας είναι βρώμικος.
Τη σχετική λειτουργία την εντοπίζουμε στις Ρυθμίσεις > Περισσότερες ρυθμίσεις > Σύνθετες ρυθμίσεις.
Γρήγορη προβολή / επεξεργασία / εναλλαγή
Πατώντας στο εικονίδιο δίπλα από το κλείστρο στο κάτω τμήμα, μπορούμε πάντα να ρίξουμε μια ματιά στις πιο πρόσφατες φωτογραφίες ή τα βίντεο μας χωρίς να βγούμε από την εφαρμογή.
Ταυτόχρονα, μπορούμε να τους κάνουμε επιτόπου την επεξεργασία, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε απευθείας το Google Lens, το εργαλείο αναζήτησης εικόνων που βασίζεται σε AI.
Επιπλέον, ίσως μας φανεί χρήσιμο να θυμόμαστε ότι αν πατήσουμε παρατεταμένα το κουμπί κλείστρου της κάμερας, μπορούμε να ξεκινήσουμε την εγγραφή βίντεο γρήγορα χωρίς να μεταβούμε στη διπλανή καρτέλα του Βίντεο.
Πόσες φωτογραφίες / βίντεο μπορούμε να τραβήξουμε
Η Κάμερα Google μας ενημερώνει πόσες φωτογραφίες ή λεπτά βίντεο μπορούμε να τραβήξουμε στο κινητό μας. Το υπολογίζει με βάση τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης.
Τη σχετική λειτουργία την εντοπίζουμε στις Ρυθμίσεις > Περισσότερες ρυθμίσεις.
Εδώ μπορούμε να βελτιστοποιήσουμε τον χώρο αποθήκευσης, ενεργοποιώντας τη σχετική ένδειξη της εξοικονόμησης, ή επιλέγοντας κάποια από τις παρακάτω ενδείξεις, ανάλογα τις ανάγκες μας. ΠΗΓΗ pcsteps.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια