ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Samsung Galaxy SII full Review

Samsung Galaxy SII. Καταϊδρωμένος, ενθουσιασμένος και εντυπωσιασμένος, ξεκινώ να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου για το γρηγορότερο και ομορφότερο smartphone της Samsung. Καταϊδρωμένος γιατί το κουράσαμε αρκετά το "άμοιρο" το κινητό, εδώ και περίπου 4 μέρες που γράφονται αυτές οι γραμμές και τα υπόλοιπα, γιατί απλά δηλώνουμε με απόλυτη υπευθυνότητα και σιγουριά, ότι το Galaxy SII είναι ο υπέρτατος άρχοντας της τεχνολογίας των mobile smartphone gadget.
Τελεία και παύλα δίχως να σηκώνει καμία συζήτηση. Διαβάστε παρακάτω για να μοιραστείτε μαζί μου τον ενθουσιασμό και την έκπληξη που αποκομίσαμε αυτές τις μέρες.
Μοναδικά τα χαρακτηριστικά εκτός από κορυφαία, για την συνέχεια του θρύλου Galaxy S φίλοι μου, που λίγο πολύ τα διαβάζαμε εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο και μας έτρεχαν τα "σάλια". Και αντί να καταπραΰνουμε την λαχτάρα μας, έχοντας το επιτέλους στα χέρια, αυτή ανέβηκε και άλλο όσο το ανακαλύπταμε και πιστεύω ακόμη περισσότερο όσο θα το ανακαλύπτουμε στο μέλλον. Και θέλω να πιστεύω στο αρκετά μακρινό μέλλον.
Με έκδοση λειτουργικού συστήματος Android Gingerbread 2.3.3, "τυλιγμένο" από τον απίστευτο launcher της Samsung, το βελτιωμένο σε όλα τα σημεία TouchWiz v4.0, έχουμε να κάνουμε με ένα κορυφαίο οπτικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Από τον εντυπωσιασμό έως και την πρακτικότητα και την ταχύτητα, τα μενού του Galaxy SII στην κυριολεξία σε αφήνουν άφωνο εφόσον σε κάθε κίνηση/λειτουργία που κάνουμε, παντού "φωνάζει" η ποιότητα, η αμεσότητα και τα αμέτρητα καρέ της ομαλότατης κίνησης!
Αρκετά λοιπόν με τον μακρύ πρόλογο, αλλά ήθελα κάπως να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό μου για το μοναδικό αυτό gadget/κινητό/εργαλείο/παιχνίδι!

ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ -ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ DESIGN:
Τύπος τηλεφώνου: Candybar
Διαστάσεις (Μήκος x Πλάτος x Πάχος) χιλ.: 125.3 x 66.1 x 8.49
Βάρος σε γραμμάρια: 116g
Λειτουργικό σύστημα: Android OS, v2.3.3 (Gingerbread).

CPU/GPU: Dual-core 1.2GHz Samsung Exynos (XMM6260) CPU και Mali-400MP GPU
Antenna: Εσωτερική
GPS: Ναι, με υποστήριξη A-GPS
Radio: Stereo FM radio with RDS (ακουστικά για κεραία)
Μηνύματα: SMS (threaded and any view), MMS, Email, Push Email, IM (και πολλά άλλα δωρεάν από το android market)

Browser: HTML full FLASH support
JAVA: Ναι, μέσω εξομοιωτή JAVA MIDP
Games: Ναι + downloadable
Άλλα: - Social networking integration - Google Search, Maps, Gmail - YouTube, Google Talk - DivX/Xvid/MP4/H.264/H.263/WMV/MKV/mpg/mts με πλήρη υποστήριξη υποτίτλων όλων των φορμά (και Ελληνικών), player - MP3/WAV/WMA/eAAC+ player - Document editor - Organizer - Voice memo/dial/commands - Predictive text input
Χρώματα: Mαύρο
Ανακοινώθηκε: 13 Φεβρουαρίου 2011. Πρώτη κυκλοφορία: Q2 2011 επίσημα. Τιμή και διαθεσιμότητα:16 καταστήματα στις 02-06-2011 από 544,60 έως 649,00

ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Δεδομένα/Φαξ: Ναι
Ζώνη ραδιοσυχνοτήτων: GSM/UMTS 850/900/1800/1900 – EDGE 900/1700/2100 – HSPA/HSPA+ 4G (HSDPA 21 Mbit/s) HSUPA 5.76 Mbit/s
Global Roaming: Ναι

ΜΝΗΜΗ:

Επαφές: Πρακτικά άπειρες με περιορισμό την ελεύθερη μνήμη
Ιστορικό κλήσεων: Πρακτικά άπειρο με περιορισμό την ελεύθερη μνήμη
Εσωτερική μνήμη: 16/32 GB storage, 1024 MB εκτελέσιμη RAM
Επέκταση μνήμης: Ναι (microSDHC έως 32GΒytes)

ΟΘΟΝΗ:

Τεχνολογία: Super Amoled Plus με παλέτα 16 εκατομμυρίων χρωμάτων
Διαστάσεις και ανάλυση: 4.27" ίντσες WVGA ανάλυσης 800*480 πίξελ
Capacitive Touchscreen: Ναι
Multitouch: Ναι (10 σημείων ελεγμένο με το Multitouch Tester)
Anti-Scratch επίστρωση: Ναι (Gorilla Glass Display)
Anti-fingerprint επίστρωση: Ναι (Oleophobic Coating)


ΚΑΜΕΡΑ:
Ανάλυση: 8 megapixels
Flash: Ναι (LED)
Φωτογραφία: Auto focus (in video too), Manual focus, iso Settings, Image stabilizer, Smile/Face detection, Geo tagging, Multi shot, Panorama.
Σύλληψη βίντεο: Έως 1920*1080 (1080p fullHD) codecs συμπίεσης: MPEG4, H.264 30 καρέ το δευτερόλεπτο
Εμπρόσθια κάμερα: Ναι (2.0 MP με δυνατότητα βίντεο-κλήσης)

ΗΧΟΣ:
Speakers: Earpiece, Mono speaker
Speakerphone: Ναι (μονοφωνικό)
Ισοσταθμιστής: Ναι
Δόνηση: Ναι
Ηχογράφηση ήχου: Ναι (αμφίδρομη 2 δρόμων ηχογράφηση κλήσης)
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ:
Light Sensor: Ναι
Proximity sensor: Ναι
Gyro Sensor: Ναι
Accelerometer: Ναι
Electronic Compass: Ναι

ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ:
Bluetooth: Ναι (3.0 + A2DP)
WiFi: Ναι (802.11b, 802.11g, 802.11n)
USB: Ναι (micro USB v2.0) USB Hosting + MHL connectivity
USB HOST: Ναι (out of the box)
Θύρα Infrared: Όχι
Sound Out: Mini Jack 3,5mm, Handsfree
HDMI: Ναι (MHL μέγιστης ανάλυσης 1080p fullHD)
OTA: Ναι
DLNA: Ναι
WiFi Direct: ΝαιΜΠΑΤΑΡΙΑ:
Τεχνολογία: Standard battery, Li-Ion 1650 mAh
Ομιλία: Έως 18 ώρες και 20 λεπτά 2G και 8 ώρες και 40 λεπτά 3G
Αναμονή: Έως 710 ώρες σε 2G και 610 ώρες σε 3G
ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ S.A.R.
SAR US
0.16 W/kg (head) 0.96 W/kg (body)
SAR EU
0.34 W/kg (head)
UNBOXING
Η συσκευασία είναι μινιμαλιστική και μας θυμίζει έντονα τα κουτιά των iPhones της Apple. Η συσκευή καταλαμβάνει όλο το εμβαδό του κουτιού και βγάζοντας το από την συσκευασία, από κάτω περιλαμβάνονται και τα συνηθισμένα συνοδευτικά.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ:
USB cable: micro USB σε αρσενικό USB
HDMI cable: Όχι (MHL ακυκλοφόρητο ακόμη την στιγμή που γράφετε το παρόν)
Handsfree: Stereo handsfree
Charger: Ναι, απλός micro USB φορτιστής 4.8v / 1.0A (Samsung brand)
Manual: Ναι, Quick User Guide Manual ... και οι πρώτες εντυπώσεις με την συσκευή στα χέρια μας...
ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ
ΕμφάνισηΚρατώντας την συσκευή στα χέρια μας παθαίνουμε το πρώτο μας ΣΟΚ. Δίχως την μπαταρία είναι πραγματικά σαν dummy ψεύτικο παιχνίδι για μικρά παιδιά. Λόγο μεγέθους που ξεγελά για κάτι πολύ βαρύτερο ο εγκέφαλος μας μπερδεύετε και νομίζουμε ότι είναι χάρτινο στην κυριολεξία. Αυτοί που το άνοιξαν πρώτη φορά ξέρουν καλά τι εννοώ.
Η εμφάνιση του κινητού είναι σοβαρή και έχει μια νότα εξωτικής τεχνολογίας. Πίσω το πλαστικό καπάκι είναι σαγρέ σαν σκληρό δερμάτινο -ας μου επιτραπεί η έκφραση- στην υφή, με αποτέλεσμα να μην γλιστρά από τα χέρια και το πάχος είναι ακριβώς όσο πρέπει για να το βάζουμε στην τσέπη μας σε ΣΤΕΝΟ τζιν και να μην το καταλαβαίνουμε σχεδόν καθόλου.
ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ πραγματικά και όλο το μυστικό στην αίσθηση/επιτυχία είναι καθαρά λόγο της απίστευτα λεπτής γραμμής του και το βάρος που έχει για το μέγεθος του!
Προσωπικά ότι καλύτερο έχουν πιάσει τα χέρια μου, σχεδιαστικά ως σήμερα, ανεξαρτήτου μάρκας/μοντέλου.

Επαφή με την συσκευή Πατώντας το power button για να ανάψει η συσκευή βλέπουμε κάτι γνώριμο (Galaxy S και super amoled). Το ΑΠΟΛΥΤΟ μαύρο και το έντονο λευκό δεν μας ξενίζει αφού είχαμε βιώσει αρκετά και το Galaxy S. Στις μέρες του review το βάλαμε δίπλα δίπλα με το Galaxy S και οι διαφορές υπάρχουν έντονες σε κάποια σημεία όχι και τόσο σε κάποια άλλα.
Χρώματα ποιο φυσικά (απουσιάζει έντονα η "πρασινίλα" του Galaxy S), λευκό και φωτεινότητα ποιο έντονα, αντίθεση σχεδόν ίδια με ελάχιστη διαφορά στην πυκνότητα του μαύρου όπου στο S2 είναι ακόμη ποιο βαθύ, και εκεί που είναι έντονη η διαφορά και φένεται η τεχνολογία Plus, είναι στα γράμματα. Πλήρη απουσία ghosting και πίξελ. Σαν να βλέπουμε την retina του iPhone 4 αλλά με μικρότερη ανάλυση.
Το αποτέλεσμα φυσικά είναι που μετράει και βλέποντας 2 ίδιες φωτογραφίες και στα 2 κινητά βλέπουμε τις διαφορές στα χρώματα στην γλυκύτητα της εικόνας και στην ευκρίνεια, όπου και οι ποιο απαιτητικοί θα μείνουν στην κυριολεξία με το στόμα ανοικτό.
Η γωνία θέασης είναι ακριβώς η ίδια και στα 2 κινητά και είναι ίσως η μόνη διαφορά που δεν υπάρχει.
Βλέπουμε το -επίσης- σπαστό animation της έναρξης και σε ΜΕΡΙΚΑ δευτερόλεπτα βρισκόμαστε στην οθόνη καλωσορίσματος και ρύθμισης της συσκευής. Από την πρώτη στιγμή λοιπόν το Galaxy S2 στην κυριολεξία "ουρλιάζει" ότι είναι γρήγορο. Τόσο γρήγορο που μοιάζει να κάναμε fast software reboot σε κάποιο γρήγορο android με 1000άρι επεξεργαστή. Απλά το γρηγορότερο boot Που έχουμε δει ποτέ.
Αφού το ρυθμίσουμε διαβάζει την εσωτερική μνήμη επίσης γρηγορότερα από οποιαδήποτε συσκευή έχουμε δοκιμάσει (σχεδόν στιγμιαία) και έχουμε μπροστά μας το πανέμορφο launcher του S2 που λίγο πολύ όλοι μας έχουμε δει στα αμέτρητα πλέον βίντεο στο youtube.
Δεν έχουμε εγκαταστήσει τις μέρες της δοκιμής κάποιον άλλον launcher γιατί απλά το touchwiz 4.0 προσωπικά πιστεύω ότι είναι το καλύτερο που υπάρχει και η Samsung έχει κάνει εκπληκτική δουλειά.
Ξεχάστε στην κυριολεξία το οποιοδήποτε lag που έχουμε δει στις συσκευές του παρελθόντος ακόμη και όταν παραφορτώσουμε την συσκευή με αμέτρητες εφαρμογές, παιχνίδια, widgets, live wallpapers και άλλα. Το λέω ωμά όσο μπορώ. Δεν ΜΑΣΑΕΙ από τέτοια ο νέος γαλαξίας φίλοι μου. Όσο τον ζορίζουμε τόσο ποιο ομαλά πάνε όλα. Και με εγκατεστημένο το CPU Notify ποτέ δεν το είδαμε να χτυπά κόκκινα σε καμία περίπτωση.
Ταχύτητα λοιπόν, απόκριση αστραπιαία που δεν έχουμε ξαναδεί. Και αναγκαστικά θα πρέπει να το συγκρίνουμε με το προ-ημερών Optimus 2X για τους φίλους που αναρωτιούντε. ΝΑΙ. Η διαφορά υπάρχει και μάλιστα είναι πολύ έντονη. 'Γυμνό" το Optimus 2X τα έβγαζε πέρα άνετα. Με "πειραγμένα" όμως launchers με πολλά widgets και βαρειά Live Wallpapers ακόμη και αυτό κάποιες στιγμές "γονάτιζε" και είχαμε έστω και κάποιο μικρό lag

Δεν υπάρχουν σχόλια