ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Android smartphones το 2013 έφτασαν τις 800 εκατομμύρια λέει η IDC

Η εταιρεία ερευνών IDC έδωσε στην δημοσιότητα μερικά νέα νούμερα σχετικά με την αγορά των smartphones για το έτος που μας πέρασε. Οι αριθμοί αποκαλύπτουν ότι οι αποστολές Android smartphones έφτασαν τα 800 εκατομμύρια το 2013. Συνολικά, οι αποστολές smartphones ξεπέρασαν τις 1 δισεκατομμύριο συσκευές για πρώτη φορά στην ιστορία πέρυσι. Οι δύο πλατφόρμες που οδήγησαν την ανάπτυξη στην βιομηχανία ήταν βεβαίως το Android και το iOS. Συνδυαστικά, οι δύο πλατφόρμες αγγίζουν το 95.7% των συνολικών αποστολών smartphones για το τέταρτο τρίμηνο του 2013.
Αν λάβουμε υπόψη όλη τη χρονιά, οι αποστολές smartphones που βασίζονται σε Android ή iOS φτάνουν το 93.8% των συνολικών αποστολών smartphones.
 Η IDC εντωμεταξύ τονίζει, ότι παρόλο που οι διαφημιστικές εκστρατείες των κατασκευαστών smartphones εστιάζουν στα ακριβότερα μοντέλα και στις ναυαρχίδες τους, όπως είναι τα iPhone 5s, Galaxy Note 3, Xperia Z1 και άλλα, οι περισσότεροι αγοραστές στοχεύουν στις φθηνότερες συσκευές. Η εταιρεία ερευνών κάνει γνωστό ότι η αγορά των smartphones με κόστος κάτω των $200 σημείωσε μεγάλη αύξηση, φτάνοντας το 42.6% του συνολικού όγκου πωλήσεων. Αυτό σημαίνει ότι από τα 800 εκατομμύρια αποστολές Android smartphones, τα 430 εκατομμύρια ήταν οικονομικότερες συσκευές.

Δεν υπάρχουν σχόλια