ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Windows 8.1 Update 1 leak, ζήτω το desktop

Oι πρώτες πληροφορίες για το Update 1 των Windows 8.1 δείχνουν ότι θα είναι ακόμη πιο φιλικό για χρήση του PC με πληκτρολόγιο και ποντίκι.Τα Windows 8.1 Update 1 θα είναι το πρώτο feature pack των Windows 8.1 και αναμένεται να γίνει διαθέσιμο δωρεάν σε όλους τους κατόχους Windows 8.1 υπολογιστών μέσω του Windows Update από τον Μάρτιο του 2014. Με το Update 1 η Microsoft φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης μεταξύ του κλασικού desktop και του μοντέρνου γραφικού περιβάλλοντος.Τα πρώτα leaks των Windows 8.1 Update 1 έχουν αρχίσει ήδη να έρχονται στην επιφάνεια και δείχνουν αρκετές αλλαγές που θα φέρουν χαμόγελα ικανοποίησης στους χρήστες που χρησιμοποιούν τα Windows 8.1 με πληκτρολόγιο και ποντίκι.

PIN TO TASKBAR ΓΙΑ WINDOWS STORE ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Windows 8.1 Update 1 leaks, το desktop ζει
Τόσο το Windows Store όσο και οι εγκατεστημένες Windows Store εφαρμογές θα μπορούν να καρφιτσωθούν στη γραμμή εργασιών του desktop για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση. Προς το παρόν, σύμφωνα με το leak, η μόνη λειτουργία του είναι να ανοίγει τη εφαρμογή σε full screen προβολή όπως συμβαίνει ήδη, ωστόσο δεν αποκλείεται να προστεθεί η δυνατότητα προβολής απευθείας από το desktop.

ΜΕΝΟΥ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΤΑ TILES

Windows 8.1 Update 1 leaks, το desktop ζει
Windows 8.1 Update 1 leaks, το desktop ζει
Πατώντας δεξί κλικ σε ένα tile της οθόνης Έναρξης ή στην εμφάνιση όλων των εφαρμογών, οι διαθέσιμες ενέργειες στα Windows 8.1 γίνονται από τη μπάρα που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης. ΜΕ το Update 1 αυτό φαίνεται να αλλάζει και πλέον οι ενέργειες είναι διαθέσιμες απευθείας από το εκάστοτε tile χωρίς να απαιτείται η μετακίνηση του ποντικιού σε μεγάλη απόσταση.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ PC ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

Windows 8.1 Update 1 leaks, το desktop ζει
Δίπλα από το πεδίο του λογαριασμού στην οθόνη Έναρξης φαίνεται ότι πρόκειται να προστεθούν τα εικονίδια της αναζήτησης και του τερματισμού λειτουργίας / επανεκκίνησης / αποσύνδεσης για ακόμη πιο εύκολη πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

ΚΟΥΜΠΙ Χ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Windows 8.1 Update 1 leaks, το desktop ζει
Στις εφαρμογές του Windows Store έχει προστεθεί το κουμπί X για ακόμη πιο εύκολο κλείσιμο χρησιμοποιώντας το ποντίκι, όπως ακριβώς συμβαίνει ήδη με οποιοδήποτε παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας. Επίσης, στην πάνω δεξιά γωνία υπάρχει ένα μικρό μενού επιλογών που δίνει τη δυνατότητα καρφιτσώματος της εφαρμογής στην οθόνη.

BOOT TO DESKTOP ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Σύμφωνα με το πιο πρόσφατο leak, το boot to desktop που ήρθε με τα Windows 8.1 θα είναι ενεργοποιημένο από την πρώτη εκκίνηση του λειτουργικού παρακάμπτοντας την οθόνη Έναρξης. Φυσικά, αυτό θα ισχύει για τους παραδοσιακούς desktop υπολογιστές που χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο και ποντίκι.
Με τα Windows 8.1 Update 1 φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι αλλαγές αφορούν σε σημαντικό βαθμό τη χρήση του υπολογιστή με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Η Microsoft γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος των Windows 8.1 χρηστών χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους καθημερινά έτσι όπως έχουν συνηθίσει και όχι τόσο με οθόνες αφής, δε χρειάζονται τηλεμετρικά στοιχεία για να το καταλάβει κανείς αυτό. Αν και αυτές οι αλλαγές θα έπρεπε να υπήρχαν από την πρώτη στιγμή, είναι θετικό το γεγονός ότι μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα καταφέρνει να κυκλοφορήσει τα απαραίτητα updates για τη βελτίωση του λειτουργικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια