ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ECS Z97-PK, ιδανικός συνδιασμός με τον Pentium AE

Προσφέρει μάλιστα την δυνατότητα του ‘One Key OC’.

Με την παρουσίαση του ξεκλείδωτου Pentium Anniversary Edition, ή αλλίως Pentium G3258, πολλοί κατασκευαστές μητρικών άρχισαν να παρουσιάζουν προτάσεις βασισμένες στο Z97 αλλά με λιγότερα χαρακτηριστικά από τις «κανονικές» Z97 ώστε να μειώσουν το κόστος και να ταιριάξουν με την χαμηλή τιμή αγοράς του G3258.
Σήμερα η ECS μας παρουσιάζει την πρόταση της για τον Pentium AE με την μορφή της Z97-PK. Κύριο χαρακτηριστικό της μητρικής είναι το ‘One Key OC’ που σήμφωνα με την εταιρία μπορεί να αυξήσει αυτόματα την συχνότητα του επεξεργαστή από τα 3,2GHz στα 4,7GHz. Δυστηχώς δεν υπάρχει hardware κουμπί πάνω στην μητρική για αυτή τη λειτουργία και το πιθανότερο είναι να γίνεται μέσα από το BIOS ή με την χρήση ανάλογου software ενώ το κύκλωμα τροφοδοσίας τριών φάσεων αποτρέπει το overclocking δυνατότερων επεξεργαστών.
Η ίδια η μητρική είναι διαστάσεων mATX και έρχεται με μία PCIe 3.0 x16 και ακόμα μία PCIe 2.0 x4 που προσφέρεται από το Z97. Δεν υποστηρίζεται τοSLI αλλά μπορεί να γίνει Crossfire με μειωμένες όμως ταχύτητες. Υπάρχουν έξι SATA 6 Gbps και τέσσερις USB 3.0, με τις δύο όμως να είναι διαθέσιμες μέσω header. Ο ήχος είναι οκτακάναλος και βασίζεται στο Realtek ALC892 ενώ και η κάρτα δικτύου έρχεται από την Realtek και υποστηρίζει Gigabit Ethernet. Υπάρχουν τέσσερις υποδοχές μνήμης DDR3 με την εταιρία να αναφέρει όμως οτι υποστηρίζονται μνήμες μέχρι τα 1600MHz μόνο, ενώ οι έξοδοι εικόνας είναι VGAHDMI 1.4a και DVI. Η τιμή και η διαθεσιμότητα της ECS Z97-PK δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστέ
ς.

Δεν υπάρχουν σχόλια