ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και επίσημα πλέον οι διαφημίσεις στον Firefox



Εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν φήμες σχετικά με την εισαγωγή διαφημίσεων στον γνωστό browser της Mozilla, τον Firefox. Πλέον όμως επισημοποιήθηκε κάτι τέτοιο έπειτα από την αρχική ανακοίνωση των σχεδίων της τον Φεβρουάριο και την διενέργεια πιλοτικών δοκιμών πέρυσι.
Εδώ και πολύ καιρό υπήρχαν φήμες σχετικά με την εισαγωγή διαφημίσεων στον γνωστό browser της Mozilla, τον Firefox. Πλέον όμως επισημοποιήθηκε κάτι τέτοιο έπειτα από την αρχική ανακοίνωση των σχεδίων της τον Φεβρουάριο και την διενέργεια πιλοτικών δοκιμών πέρυσι. Ως εκ τούτου οι διαφημίσεις πλέον θα είναι παρούσες τόσο στις εκδόσεις του λογισμικού για επιτραπέζιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όσο και για φορητές συσκευές.
Οι διαφημίσεις είναι πλέον ορατές σε μορφή μικρογραφιών ή των γνωστών Tiles, οποτεδήποτε ανοίγετε ένα νέο tab. Παραδοσιακά αυτές οι μικρογραφίες περιλάμβαναν παλαιότερα τις ιστοσελίδες που προβάλλατε πιο συχνά, αλλά κάτι τέτοιο φαίνεται ότι αλλάζει. Στέλεχος της Mozilla, με δημοσίευσή του στο επίσημο blog, αναφέρει ότι αρχικοί συνεργάτες της είναι η CVS Health, η Mindshare North America αλλά και το αρκετά γνωστό site booking.com
Η Mozilla τονίζει ότι για την επιτυχία της νέας στρατηγικής διαφημίσεων, συλλέγει ορισμένα δεδομένα χρηστών, που σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν προσωπικά. Ιδιαίτερα ευχάριστα νέα είναι και το γεγονός ότι οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν την απουσία των διαφημιστικών μηνυμάτων. Ειδικότερα στο πανω δεξιό μέρος υπάρχουν τρείς διαθέσιμες επιλογές, εκ των οποίων οι δύο (Classic ή Blank) εξαλείφουν για εσάς τις διαφημίσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια