ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

H Micron αγοράζει την Tidal Systems για τον SSD controller της


Η Micron μία από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο μαζί με την Samsung και την SK Hynix, αγόρασε την Tidal Systems με σκοπό να ενσωματώσει στα προϊόντα της τον SSD controller της εταιρίας.
Με την απόκτηση της Tidal Systems, η Micron θα μπορεί πια να κατασκευάζει προϊόντα εξολοκλήρου δικά της χωρίς την μεσολάβηση τρίτης εταιρίας. Άσχετα με το πόσο πλήρωσε για την εξαγορά αυτή, η κίνηση αυτή ήταν αναγκαία για να μπορέσει ανταγωνιστεί την Samsung.

Με όλα τα εξαρτήματα να κατασκευάζονται πια στα εργοστάσιά της, η Micron θα μπορεί να προωθεί τους SSD της στην αγορά πιο γρήγορα και με μικρότερο κόστος. Έχοντας δικές της ομάδες να εργάζονται πάνω στον controller και στο firmware, η εταιρία θα έχει καλύτερο έλεγχο πάνω στην αξιολόγηση των προϊόντων που καταλήγουν στους κατασκευαστές συστημάτων.

Βέβαια η ενσωμάτωση μια εταιρίας που κατασκευάζει SSD controllers σε έναν μεγαλύτερο οργανισμό μπορεί να αποδειχθεί μία δύσκολη υπόθεση και όπως στο παρελθόν τέτοιου είδους απόπειρες δεν είχαν πάντα αίσιο τέλος. Η επιτυχία της Micron στον τομέα αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά θα μπορέσει να απορροφήσει αυτό το νέο κομμάτι, στο σύνολο της εταιρίας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια