ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα embedded Tonga XT GPU λανσάρει η AMD

Εκτός από την αγορά των consumers, η AMD είναι γνωστή για τα πολλά προϊόντα που διαθέτει σε επαγγελματίες και σε ειδικές αγορές.

Η εν λόγω κάρτα γραφικών επιβεβαιώνει τις φήμες για το λανσάρισμα του πλήρους Tonga πυρήνα, ο οποίος ακούει στο όνομαTonga XT και εξοπλίζεται με 2048 stream processors, 128 texture units, 32 raster operations pipelines και ελεγκτή μνήμης 256-bit ενώ η σχεδίασή του ανήκει στην αρχιτεκτονική GCN 1.2 όπως και της R9 Fury X. Υποστηρίζει αναπαραγωγή βίντεοH.265 και H.264 ενώ υποστηρίζει τα νέα πρότυπα απεικόνισης DirectX 12 OpenGL 4.5, OpenCL, Mantle και Vulkan τα οποία δεν υφίστανται μόνο σε παιχνίδια, αλλά και επαγγελματικές εφαρμογές σε διάφορους κλάδους όπως της ιατρικής. 
Η πρόταση της AMD έρχεται με ΜΧΜ form factor και εξοπλίζεται με 8GB GDDR5 μνήμη της SK Hynix ενώ μπορεί να οδηγήσει μέχρι και έξι οθόνες. Οι επιδόσεις της ανέρχονται σε 3TFLOPS single precision και η πλήρης ονομασία της θα είναι AMD Embedded Radeon E8950 MXM. Τέλος, η κάρτα θα γίνει διαθέσιμη από συγκεκριμένους διανομείς επαγγελματικών, server προϊόντων.


Νέα embedded Tonga XT GPU λανσάρει η AMD

Δεν υπάρχουν σχόλια