ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο νέες ROG Swift οθόνες από τη Asus με υποστήριξη G-Sync


Στο συνέδριο ROG Unleashed, η Asus ανακοίνωσε δύο νέες οθόνες της οικογένειας ROG Swift με υποστήριξη την τεχνολογία G-Sync της Nvidia.
Με αυτές τις δύο οθόνες, η Asus βασίζεται πάνω στην επιτυχία που είχε η προηγούμενη οθόνη ROG PG278Q που κυκλοφόρησε αρχές του χρόνου. Ήταν μια από τις πρώτες οθόνες με τεχνολογία G-Sync και είχε έναν ταχύτατο ρυθμό ανανέωσης στα 144 Hz και ανάλυση WQHD (2560 x 1440) που αυτόματα την κατέστησε μια επιτυχία ανάμεσα στους gamers.

PG279Q F2

Και οι δύο αυτές οθόνες είναι παρόμοιες με τη PG278Q, καθώς είναι και αυτές οθόνες 27" με G-Sync, αλλά προσπαθούν να βελτιώσουν κάποια χαρακτηριστικά του προκατόχου τους. Η ROG Swift PG279Q διαθέτει την ίδια ανάλυση στα 2560 x 1440 όπως η παλιότερη οθόνη αλλά με ρυθμό ανανέωσης στα 165 Hz. Ένας εντυπωσιακός ρυθμός ανανέωσης αν σκεφτούμε ότι είναι ένα IPS panel και όχι TN panel. Λόγω του panel αυτού διαθέτει πιο ευρεία γωνία θέασης αλλά έχει χρόνο απόκρισης στα 4ms κάτι που μπορεί αν απογοητεύσει κάποιους gamers.

H ROG Swift PG27AQ προσεγγίζει το θέμα διαφορετικά αφού έχει ανάλυση 3840 x 2160 αλλά με ρυθμό ανανέωσης μόνο στα 60 Hz και με χρόνο απόκρισης επίσης στα 4ms.

PG279Q back5

Ένα αρνητικό χαρακτηριστικό των δύο αυτών οθονών είναι η απουσία διασύνδεσης HDMI 2.0. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα σε άλλου τύπου οθόνες, αλλά η τεχνολογία G-Sync είναι διαθέσιμη μόνο μέσω DisplayPort. Όμως ο λόγος που κάποιος θα αγοράσει αυτές τις ακριβές, ομολογουμένως, οθόνες είναι ακριβώς η υποστήριξη αυτής της τεχνολογίας, είναι μάλλον απίθανο κάποιος να θελήσει να τη συνδέσει μέσω HDMI.

PG27AQ image3

Πηγή άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια