ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φιλτράρισμα σε ανεπιθύμητες μνήμες, προσθέτει το Facebook

Πολλοί από εσάς ίσως έχετε δει την ταινία φαντασίας "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", κατά την οποία οι δύο πρωταγωνιστές της, προσπαθούν να διαγράψουν όλες τις μνήμες που έχει ο ένας για τον άλλο, καταφεύγοντας σε έναν «ειδικό» γιατρό.
Στην εποχή των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως του Facebook, δεν είναι λίγες φορές που κάποιες αναμνήσεις που ανασύρονται, αντί να φέρουν ευχάριστες μνήμες έχουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Το Facebook αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα μέσα από τη λειτουργία "On This Day" (Σαν Σήμερα), μέσω της οποίας η ιστοσελίδα θυμίζει στο χρήστη κάποια παλιότερη ανάρτηση του, ειδικά όταν αυτή συνοδεύεται με φωτογραφίες.

Πλέον για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων, το Facebook προσθέτει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να ενημερώσει τη συγκεκριμένη λειτουργία αποκλείοντας είτε κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα είτε μια συγκεκριμένη ημερομηνία, από το να εμφανιστούν μελλοντικά στο χρονολόγιο του. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα για μόνιμη απενεργοποίηση της λειτουργίας έτσι ώστε ο χρήστης να μη λάβει ποτέ κάποια ειδοποίηση που να έχει σχέση με κάποια επέτειο ή κάτι άλλο.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Για την ώρα, η λειτουργία On This Day, δεν είναι ενεργοποιημένη για όλα τα μέλη του Facebook, κάτι που κάθε ενδιαφερόμενος ή ενδιαφερόμενη μπορεί να διαπιστώσει μόλις επισκεφθεί την ιστοσελίδαfacebook.com/onthisday. Σε περίπτωση που η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, τότε ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει το φιλτράρισμα προσώπων και ημερομηνιών

Δεν υπάρχουν σχόλια