ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η GTX 20 αρχιτεκτονικής Volta το καλοκαίρι

Πέραν της GT 1030, υπάρχει άλλη μια φήμη σχετική με Nvidia. Μια φήμη που θα ενδιαφέρει ίσως πολύ περισσότερους, μιας και έχει να κάνει με την σειρά GTX 20 η οποία θα διαδεχθεί την υπάρχουσα σειρά GTX 10. Σύμφωνα λοιπόν με την φήμη αυτή, η ανακοίνωση της σειράς GTX 20, αρχιτεκτονικής Volta, θα γίνει εντός του τρίτου τριμήνου του έτους.
Η φήμη αυτή προέρχεται από την ιστοσελίδα MyDrivers.com και θέλει την Nvidia να επιταχύνει την ανακοίνωση της νέας σειράς αρχιτεκτονικής Volta, η οποία αναμενόταν προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2018. Άλλωστε με την ανακοίνωση των Titan Xp και GT 1030, εκτιμάται ότι η Nvidia ολοκληρώνει την σειρά GTX 10 και άρα το μόνο που της μένει μελλοντικά, είναι η ανακοίνωση μοντέλων νέας αρχιτεκτονικής. Επιπλέον, θεωρείται ότι η ανακοίνωση της σειράς GTX 20 νωρίτερα του αναμενόμενου, θα βοηθήσει την Nvidia να αποκομίσει το μέγιστο κέρδος από αυτήν, απουσίας ανταγωνισμού.
Όσον αφορά τις GPUs που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Volta, εκτιμήσεις ή απλά υποθέσεις που γίνονται και φαίνεται να αντιγράφουν σε μεγάλο βαθμό το τι ήδη έχουμε δει στην σειρά Pascal, αναφέρουν τα παρακάτω μοντέλα: Volta GV100 GPU (Enterprise/HPC Only) Volta GV104 GPU (GTX 2070, GTX 2080) Volta GV102 GPU (GTX 2080 Ti / GTX TITAN XV?) Volta GV110 GPU Η Volta GV110 GPU θεωρείται ότι θα είναι κάποια βελτιωμένη έκδοση της GV100 η οποία θα ακολουθήσει αργότερα. Στην σειρά GTX 20, αναμένεται να δούμε κάρτες τόσο με HBM2 όσο και με GDDR5X.

Δεν υπάρχουν σχόλια