ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Titan κάρτες, η απάντηση της NVidia στην AMD

Μπορεί η RX Vega να μην είναι αυτό ακριβώς που ήλπιζαν να δουν οι gamers, με την κάρτα να φαίνεται να κινείται στα επίπεδα μιας GTX 1080 στον τομέα του gaming, αλλά οι νέες κάρτες της AMD χαρακτηρίζονται από την εξαιρετικά υψηλή υπολογιστική ισχύ, καθιστώντας τες ιδιαίτερα ανταγωνιστικές έναντι των καρτών της Nvidia σε επαγγελματικές εφαρμογές. Για να αντιμετωπίσει τις νέες αυτές επαγγελματικές κάρτες της AMD, η Nvidia προχώρησε σε δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες κινήσεις.
Η πρώτη έχει να κάνει με τον τελευταίο οδηγό της εταιρίας, τον 385.12 Beta. Αυτός υπόσχεται να ξεκλειδώσει την πραγματική ισχύ μιας Titan Xp. Πρακτικά επιτρέπει στους κατόχους Titan Xp καρτών να αποκτήσουν πρόσβαση σε χαρακτηριστικά και επιδόσεις που μέχρι σήμερα ήταν αποκλειστικότητα των καρτών Quadro. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντικά υψηλότερες επιδόσεις σε επαγγελματικές εφαρμογές.

large.NVIDIA-TITAN-Xp-1.jpg

Έτσι σύμφωνα με την Nvidia, κάποιος ο οποίος διαθέτει μια Titan Xp κάρτα γραφικών και δουλεύει με εφαρμογές όπως π.χ. το Maya, θα δει έως και τριπλάσιες επιδόσεις με τον τελευταίο οδηγό. Βέβαια η Nvidia δεν ξεχνάει να τονίσει ότι μια Titan Xp είναι κατάλληλη και για gaming, ίσως μια απάντηση στο νέο χαρακτηριστικό των επαγγελματικών καρτών της AMD που μπορούν να εναλλάσσουν μεταξύ Radeon Pro Mode και Gaming Mode.

Να πούμε εδώ ότι, αν και στο blog post της Nvidia αναφέρεται μόνο η Titan Xp, φαίνεται να ευνοείται και η αρχική Titan X αρχιτεκτονικής Pascal. Αυτό φαίνεται από μετρήσεις ενός χρήστη στο Reddit, οι οποίες έδειξαν αύξηση στις επιδόσεις από 53% έως και.... 654%.

Μπορείτε να κατεβάσετε τον 385.12 Beta εδώ.

Η δεύτερη κίνηση της εταιρίας, είναι η δυνατότητα χρήσης μιας Titan Xp ή μιας Quadro κάρτας γραφικών με επαγγελματικούς φορητούς υπολογιστές, μέσω της λύσης θηκών external graphics. Η Nvidia ανακοίνωσε ότι δουλεύει με διάφορους κατασκευαστές προκειμένου να δημιουργήσουν σχετικές λύσεις. Οι εξωτερικές αυτές θήκες αναμένεται να συνδέονται με τον φορητό μέσω υποδοχής Thunderbolt 3, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση της λύσης XConnect της AMD.

Δεν υπάρχουν σχόλια