ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η εποχή των Ryzen Threadripper 3ης γενιάς

Σε έγγραφο που αναρτήθηκε στην AMD και κατέβηκε σε λίγες μόνο ώρες αναφέρονται αρκετά ακυκλοφόρητα προϊόντα όπως ο Ryzen 7 3750X καθώς και οι νέοι Threadripper.
Ο άνθρωπος που βρήκε τη λίστα και βοήθησε στην ανάρτηση του σχετικού Reddit post Komachi έχει δώσει και στο παρελθόν ακριβείς πληροφορίες για ακυκλοφόρητα προϊόντα. Εδώ γίνεται λόγος για τους επερχόμενους Ryzen Threadripper αλλά και για κάποια μελλοντικά APUs μαζί φυσικά με τον Ryzen 7 3750X που θα τοποθετείται σε όλες τις AM4 μητρικές.
Όσον αφορά  τους Ryzen Threadripper 3000 τα μοντέλα θα τοποθετούνται πιθανόν σε νέο socket με την εσωτερική ονομασία SP3r3 (SP3r2 είναι το τωρινό TR4) και η αλλαγή ενδέχεται να γίνεται περισσότερο για την υποστήριξη του 'πλατύτερου' memory interface των επεξεργαστών επιτρέποντας έτσι οκτώ κανάλια. Όπως αναφέρεται τα μοντέλα θα φέρουν TDP 280W ενώ βλέπουμε και ένα μοντέλο με 16 πυρήνες και ίδιο TDP (280W) που θα τοποθετείται σε κάποιο από τα τρία συνολικά chipset που ετοιμάζει για αυτή τη κατηγορία η AMD (TRX40, TRX80 και WRX80). Όπως όλα δείχνουν η AMD Θα παραμείνει στους 32 πυρήνες για αυτή τη κατηγορία ενώ το όνομα του 24-πύρηνου που διέρρευσε είναι το Ryzen Threadripper 3960X, που με τη σειρά του θυμίζει τον αντίστοιχο HEDT της Intel με τη Sandy Bridge σχεδίαση.
Η λίστα συνεχίζεται με κάποια APUs για notebooks, όπως μαρτυρά το socket FP6 που θα τοποθετούνται ενώ οι ονομασίες τους θα εκτείνονται μέχρι και το Ryzen 9 branding για πρώτη φορά. Αυτοί οι επεξεργαστές θα φέρουν τη κωδική ονομασία Renoir και πιθανόν θα συνοδεύονται και από κάποιου είδους ενσωματωμένα γραφικά πλαισιώνοντας έτσι τη κατηγορία των notebooks.

Δεν υπάρχουν σχόλια