ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι εκτυπωτές της HP προσπαθούν να στέλνουν δεδομένα πίσω στη "μαμά" εταιρεία.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση, ο μηχανικός λογισμικού Robert Heaton, διερεύνησε τη διαδικασία εγκατάστασης και αρχικής ρύθμισης των εκτυπωτών της HP. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης λογισμικού, ανακάλυψε ορισμένα ανησυχητικά στοιχεία της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, στην εξέλιξη της εγκατάστασης, υπό τον τίτλο "Data Collection Notice & Settings", η HP αναφέρει ότι προσπαθεί να συλλέξει τα δεδομένα που αποστέλλονται στον εκτυπωτή για σκοπούς διαφημιστικούς, βελτίωσης της εμπειρίας χρήσης κ.α.

Το σημείο που χρήζει ιδιαίτερης κριτικής είναι το γεγονός ότι η HP σκόπιμα αποκρύπτει τη λίστα με τα δεδομένα που αποστέλλονται πίσω, η οποία δεν είναι εμφανής άμεσα στον χρήστη και οι περισσότεροι, που δεν είναι υποψιασμένοι, δεν θα παρατηρήσουν τα δεδομένα που επιλέγουν να στείλουν στην HP. Στα δεδομένα αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα δεδομένα των εκτυπώσεων!

large.Xc0k0GdF5srAHZKE.jpg

large.Tt7NKiOsRSta5P6U.jpg

Τα δεδομένα που τελικά συλλέγονται είναι αυτά που στέλνονται στον εκτυπωτή από όλες τις εφαρμογές που μπορούν να εκτυπώσουν, όπως τι είδους αρχεία εκτυπώνονται (jpg, pdf κτλ.), χρονικές σφραγίδες, μέγεθος αρχείων και αναφορά χρήσης. H ΗP δηλώνει ότι δεν διερευνά το περιεχόμενο των εγγράφων, παρά μόνο τα χαρακτηριστικά τους και τις προδιαγραφές. Τα προσωπικά μας δεδομένα υποτίθεται ότι είναι απαραβίαστα, αλλά η οποιαδήποτε αναφορά για τα έγγραφα που εκτυπώνουμε δεν είναι κάτι ασήμαντο για να το αγνοήσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια