ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το One UI 6.1 βελτιώνει τη ζωή της μπαταρίας με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης

 


Αν και η Samsung δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα Galaxy S24, πολλά από τα χαρακτηριστικά και τις προδιαγραφές τους έχουν διαρρεύσει τους τελευταίους μήνες. Η σειρά Galaxy S24 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της τον επόμενο μήνα με ενσωματωμένο το One UI 6.1 που βασίζεται στο Android 14. Φημολογείται ότι θα είναι γεμάτο με χαρακτηριστικά που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και ένα τέτοιο χαρακτηριστικό έχει διαρρεύσει ήδη. Φαίνεται ότι η AI θα φροντίζει για την υγεία της μπαταρίας του τηλεφώνου.

Σύμφωνα με μια νέα διαρροή από τον Tarun Vats, το One UI 6.1 διαθέτει περισσότερα χαρακτηριστικά προστασίας της μπαταρίας. Η βασική λειτουργία σταματά τη φόρτιση στο 100% και στη συνέχεια ξεκινά πάλι στο 95%, ενώ η λειτουργία Adapt φορτίζει το τηλέφωνο μέχρι το 80% και διακόπτει τη φόρτιση μέχρι να έρθει η ώρα να ξυπνήσει ο χρήστης. Αυτή η λειτουργία παρατηρείται ήδη σε πολλά άλλα Android smartphones. Η λειτουργία Max σταματά τη φόρτιση της μπαταρίας στο 85%, η οποία συνήθως θεωρείται καλή για την υγεία της μπαταρίας.Υπάρχει η πιθανότητα ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες προστασίας της μπαταρίας να τροφοδοτούνται από την τεχνητή νοημοσύνη της συσκευής που μαθαίνει τη συμπεριφορά χρήσης του χρήστη και ενεργεί ανάλογα. Αν αυτά είναι τα χαρακτηριστικά προστασίας της μπαταρίας στο One UI 6.1, θα λείπει μόνο μια λειτουργία ποσοστού υγείας της μπαταρίας που υπάρχει σε όλα τα iPhone. Αυτή η λειτουργία δείχνει τη χωρητικότητα της μπαταρίας που απομένει σε σύγκριση με την εποχή που η συσκευή ήταν καινούργια.

Το Samsung Galaxy S24 θα είναι εξοπλισμένο με μπαταρία 4.000mAh, ενώ το Galaxy S24+ θα διαθέτει μπαταρία 4.900mAh. Το Galaxy S24 Ultra θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την ίδιας χωρητικότητας μπαταρία 5.000mAh με τους προκατόχους του, το Galaxy S22 Ultra και το Galaxy S23 Ultra. Και τα τρία τηλέφωνα αναμένεται να τροφοδοτούνται από πιο αποδοτικά chip, οπότε η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια