ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το GPT-5 θα είναι σαν “εικονικός εγκέφαλος”, σύμφωνα με τον CEO της OpenA

 


Σε μια πρόσφατη αποκλειστική συνέντευξη με τον Logan Bartlett, Διευθυντή και Γενικό Διευθυντή της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Redpoint της Silicon Valley, ο Διευθύνων Σύμβουλος της OpenAI, Sam Altman, αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες του GPT-4 που κυκλοφόρησε πρόσφατα και υπαινίχθηκε τα μελλοντικά σχέδια για το GPT-5.

Οι γνώσεις του Altman έριξαν φως στο εξελισσόμενο τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης και στον βαθύ αντίκτυπο που είναι έτοιμη να έχει στις ανθρώπινες αλληλεπιδράσεις και στον τομέα του προγραμματισμού. Ο Altman δήλωσε ότι η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης θα κάνει τους ανθρώπους να αποζητούν την ανθρώπινη επαφή. Πιστεύει ότι ο τομέας του προγραμματισμού θα είναι ο “πιο ελπιδοφόρος” τους επόμενους 12 μήνες.

Επίσης, ο Altman πιστεύει ότι το GPT-5 μπορεί να λειτουργήσει σαν ένας “εικονικός εγκέφαλος” για να βοηθήσει τους χρήστες να διεκπεραιώσουν διάφορες εργασίες. Ο ίδιος δήλωσε: “Θα μπορούσε να υπάρχει ένα βασικό μοντέλο σαν “εικονικός εγκέφαλος” που εμφανίζει βαθύτερες ικανότητες “σκέψης” σε ορισμένες περιπτώσεις; Ή θα μπορούσαμε να εξερευνήσουμε διαφορετικά μοντέλα, αλλά ο χρήστης μπορεί να μη νοιάζεται για τις διαφορές μεταξύ τους. Επομένως, νομίζω ότι ακόμη διερευνούμε τον τρόπο με τον οποίο θα φέρουμε αυτά τα προϊόντα στην αγορά.”

Ο Altman τόνισε ότι η εμφάνιση του GPT-4o δεν ήταν μια βιαστική απόφαση, αλλά μάλλον το αποκορύφωμα ετών τεχνολογικής προόδου και έρευνας. Το ταξίδι της OpenAI περιελάμβανε εκτεταμένη διερεύνηση μεγάλων μοντέλων ήχου και βίντεο, βελτίωση των μεθόδων εκπαίδευσης και ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της ενσωμάτωσης μοντέλων.

Το ChatGPT θα διαβάζει ό,τι συμβαίνει στην οθόνη σου, με το νέο μοντέλο GPT-4o

Αυτή η σχολαστική προσέγγιση υπογραμμίζει τη δέσμευση της OpenAI να διευρύνει τα όρια μέσω της συνεχούς καινοτομίας. Η συζήτηση του Altman σχετικά με το GPT-5 υπαινίχθηκε μια αλλαγή παραδείγματος στη λειτουργικότητα της ΑΙ, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως “εικονικός εγκέφαλος” για να βοηθήσει τους χρήστες σε μυριάδες εργασίες.

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, το GPT-5 αναμένεται να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία που ενδεχομένως θα επαναπροσδιορίσει τη συμβατική αντίληψη των μοντέλων AI. Η πρόβλεψη του Altman σηματοδοτεί την απομάκρυνση από τις παραδοσιακές συμβάσεις ονοματοδοσίας υποδηλώνοντας επαναστατικό άλμα στην τεχνολογία.

Όταν ρωτήθηκε για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GPT-5, ο Altman πρότεινε ότι μπορεί να ονομαστεί κάπως αλλιώς κατά την κυκλοφορία του με πρόσθετη λειτουργικότητα διαφορετική από τα τρέχοντα προϊόντα:

“Για παράδειγμα, από το GPT-1 έως το GPT-4, τα ονόματα και οι λειτουργίες είναι σχετικά παραδοσιακά. Όταν κυκλοφορήσει πραγματικά το GPT-5, το όνομα μπορεί να αλλάξει”.

Η έννοια παραπέμπει στη γνωστική πολυπλοκότητα που ξεπερνά τα συμβατικά μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και ενσωματώνεται απρόσκοπτα σε διάφορες πτυχές, προσφέροντας απαράμιλλη υποστήριξη.

Οι προβληματισμοί σχετικά με την AI υπογράμμισαν τη βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, υποδηλώνοντας ότι τα άτομα θα αποζητούν γνήσιες συνδέσεις καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, τονίζοντας την περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ της τεχνολογίας και των συναισθημάτων, οραματιζόμενοι ένα μέλλον όπου η αναζήτηση αυθεντικών αλληλεπιδράσεων θα είναι πρωταρχικής σημασίας εν μέσω της προόδου.

Ο ισχυρισμός του Altman ότι ο προγραμματισμός υπόσχεται πολλά, αντανακλά τη βαθιά κατανόηση του εξελισσόμενου τεχνολογικού τοπίου, όπου η κωδικοποίηση παίζει καθοριστικό ρόλο στη μελλοντική καινοτομία και η παρακολούθηση της ανάπτυξης της βιομηχανίας δείχνει τη δέσμευση προς την πρόοδο της τεχνολογίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια