ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι IBM και Fujifilm κατασκεύασαν "κασέτα" με χωρητικότητα 220TB




Οι περισσότεροι θυμόμαστε την χωρητικότητα του σκληρού δίσκου ή του αποθηκευτικού μέσου που είχαμε στον πρώτο μας υπολογιστή.
Κάποιοι είχαν 800MB ή αρκετά λιγότερα, 20GB ή 80GB. Σήμερα, έχουμε την δυνατότητα να απολαμβάνουμε Terabytes και μάλιστα με χαμηλό κόστος. Αλλά όπως πρόσφατα απέδειξε η IBM, οι σκληροί δίσκοι δεν είναι το A και το Ω στα υψηλής χωρητικότητας αποθηκευτικά μέσα.

Σε συνεργασία με την Fujifilm, η IBM έσπασε κάθε ρεκόρ παρουσιάζοντας την πυκνότερη πλατφόρμα δεδομένων, ένα νέο tape drive. Χάρη στην νέα τεχνολογία της IBM, μία κασέτα του είδους μπορεί να αποθηκεύσει 220TB δεδομένων, κάτι που έγινε πραγματικότητα χάρη στην δυνατότητα να χειρίζεται 100 gigabits δεδομένων σε κάθε τετραγωνική ίντσα της ταινίας.

Σύμφωνα με τις δύο εταιρείες, κάτι τέτοιο ήταν δυνατόν με την χρήση μίας τεχνολογίας που ονομάζουν Nanocubic, η οποία μειώνει τον όγκο των μαγνητικών στοιχείων BaFe (Φερίττη-Βαρίου) χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία διατηρώντας την μακροζωία του αποθηκευτικού μέσου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία δεν πρόκειται να απασχολήσει πάντως τους απλούς χρήστες, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις τεράστιες ποσότητες δεδομένων που αποθηκεύονται στο σύννεφο, οι εταιρείες που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες λογικά θα βρουν ελκυστική την τεχνολογία των IBM και Fujifilm. 

Δεν υπάρχουν σχόλια