ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Internet of Things παντού και πάντα...

Οι πιθανοί συνδυασμοί είναι άπειροι: από health trackers και αυτοκίνητα μέχρι οικιακά ηχοσυστήματα και ανιχνευτές καπνού. Αν μάλιστα συνδυάσουμε όλα αυτά με μια εντολή IFTTT [If This Then That, ifttt.com], έχουμε τη συνταγή μιας πραγματικά συνδεδεμένης ζωής.
Ενώ οι υπερασπιστές της ιδιωτικότητας εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με το ΙοΤ, περίπου το 83% από τους 1.606 ειδικούς που ρωτήθηκαν από το Pew, δήλωσαν ότι η τάση θα αποβεί εποικοδομητική μακροπρόθεσμα.Σε προηγούμενη έκθεση του Pew [pewinternet.org/2014/03/11/digital-life-in-2025], στην οποία ζητήθηκε από τους ειδικούς να φανταστούν την ψηφιακή ζωή το 2025, το Internet “παρομοιάζεται με τον ηλεκτρισμό”, υπό την έννοια ότι θα είναι σχεδόν αόρατο, αλλά πανταχού παρόν στις ζωές όλων μας.
Αυτή, λοιπόν, η διαπίστωση βασίζεται εν μέρει στον τρόπο με τον οποίο περνάει απαρατήρητο στην καθημερινότητά μας. Το γραφένιο, για παράδειγμα, είναι ένα φύλλο καθαρού άνθρακα με πάχος ενός ατόμου, που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως καλός αγωγός θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας, γι’ αυτό πιθανότατα θα έχει εξέχουσα θέση στο IoT. Το γραφένιο ήδη εξετάζεται για την κατασκευή ενός πολύ μικρού, εξαιρετικά ευέλικτου υπερσυμπυκνωτή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ύφανση ειδών ένδυσης, με αποκορύφωμα βέβαια τα wearables.

Δεν υπάρχουν σχόλια