ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέα κορυφαία AM3+ μητρική από την Gigaby


Αν θέλετε μια AM3+ μητρική με θύρα USB 3.1 Type C και θύρα M.2 με NVMe υποστήριξη, τότε η Gigabyte ίσως να έχει την λύση. Η νέα μητρική της εταιρίας, GA-990FX-Gaming, προσφέρει τα παραπάνω και πολλά ακόμα κορυφαία χαρακτηριστικά, για όποιον επιθυμεί να στήσει ένα κορυφαίο AMD σύστημα.
.
Η νέα GA-990FX-Gaming της Gigabyte, χρησιμοποιεί το 990FX σε συνδυασμό με το SB950 της AMD και έρχεται με υποστήριξη για όλους τους AM3 και AM3+ επεξεργαστές της AMD, από τον ταπεινό Sempron 140, έως τον κορυφαίο FX-9590. Διαθέτει τέσσερις θέσεις για μνήμες DDR3, με ταχύτητα έως 2000MHz(OC) και έως 32GB μέγιστη χωρητικότητα. Υποστηρίζεται Extreme Memory Profile (XMP).

Gigabyte GA 990FX Gaming motherboard 1

Για την σύνδεση μέσων αποθήκευσης, υπάρχουν έξι θύρες SATA ΙΙΙ για αποθηκευτικά μέσα, αλλά και μια PCIe Gen2 x4 M.2, η οποία υποστηρίζει PCIe NVMe και SATA SSD, η οποία μπορεί να επιτύχει ταχύτητες μεταφοράς της τάξης των 20Gb/s. Υποστηρίζεται RAID 0, RAID 1, RAID 5, RAID 10 και JBOD.

Υπάρχουν τρεις PCI Express x16 2.0, εκ των οποίων η τρίτη λειτουργεί ως x4, καθώς και τρεις PCI Express x1. Υποστηρίζονται 2-Way SLI και 2-Way CrossFire. Συνολικά η μητρική διαθέτει 18 θύρες USB, εκ των οποίων οι δώδεκα είναι USB 2.0 από το chipset, τέσσερις USB 3.0 μέσω ενός VIA VL805 chip, αλλά και δύο USB 3.1, μία Type C και μία Type A, μέσω ενός ASMedia chip. Θεωρητικά οι USB 3.1 θύρες προσφέρουν ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που φτάνει τα 10Gb/sec, διπλάσια έναντι της USB 3.0. Δύο από αυτές τις USB θύρες είναι ειδικά σχεδιασμένες για την τροφοδοσία και φόρτιση φορητών συσκευών.

Στον τομέα της διασύνδεσης έχουμε μία Gigabit Ethernet θύρα. Ο controller που χρησιμοποιείται είναι ο Killer E2201.

Gigabyte GA 990FX Gaming motherboard 2

Gigabyte GA 990FX Gaming motherboard 4

Η μητρική διαθέτει επιπλέον και αναβαθμισμένο 7.1 υποσύστημα ήχου, όπως και η πλειοψηφία των κορυφαίων σύγχρονων μητρικών, το οποίο η Gigabyte ονομάζει AMP-UP και είναι απομονωμένο από την υπόλοιπη πλακέτα της μητρικής, ώστε να προσφέρει υψηλότερη ποιότητα ήχου. Το chip που χρησιμοποιείται είναι το Realtek ALC1150 το οποίο προσφέρει 115dB SNR. Η Gigabyte έχει εφοδιάσει την μητρική με υψηλής ποιότητας πυκνωτές και ενισχυτή TI Burr Brown OPA2134. Ο κάτοχος της μητρικής μάλιστα, έχει την επιλογή να αντικαταστήσει τον OP ενισχυτή, με άλλον της αρεσκείας του, επιτυγχάνοντας αποτέλεσμα που θα είναι πιο κοντά στις προτιμήσεις του. Ειδικός διακόπτης πάνω στην μητρική επιτρέπει το επίπεδο της ενίσχυσης από το τυπικό 2.5X έως και 6X για χρήση με ακουστικά και ηχεία μεγάλης ωμικής αντίστασης. Τέλος, όσον αφορά το υποσύστημα ήχου, το όριο ανάμεσα στο κύκλωμα ήχου και την υπόλοιπη πλακέτα, διαθέτει LED φωτισμό, ο οποίος μάλιστα μπορεί να προγραμματιστεί όχι απλά να ακολουθάει κάποιο προκαθορισμένο ρυθμό, αλλά να ακολουθάει τον ρυθμό της μουσικής που παίζει εκείνη την στιγμή.

Gigabyte GA 990FX Gaming motherboard 3

Τέλος, η μητρική υποστηρίζει Dual BIOS και το APP Center που παρέχει κάποιες εφαρμογές ειδικά για τις μητρικές της Gigabyte όπως τα EasyTune και Cloud Station. Μαζί δίνεται και μια OEM έκδοση του Norton Internet Security.

Δεν υπάρχουν σχόλια