ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το MBA δεν είναι απαραίτητο για όποιον επιθυμεί να εργαστεί στον τομέα της τεχνολογίας

Sheryl Sandberg: Το MBA δεν είναι απαραίτητο για όποιον επιθυμεί να εργαστεί στον τομέα της τεχνολογίαςΣύμφωνα με τη Sheryl Sandberg, COO του Facebook, το MBA δεν είναι απαραίτητο για όσους επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο της τεχνολογίας.
Συγκεκριμένα, σε δημοσίευσή της στην Q&A ιστοσελίδα Quora, η Sandberg δήλωσε ότι αποκόμισε ορισμένα πράγματα από το MBA που πήρε το 1995 από το Harvard, ωστόσο δεν το θεωρεί το βασικότερο προσόν.
Για την ακρίβεια δήλωσε ότι τα MBAs δεν είναι απαραίτητα για να εργαστεί κανείς στο Facebook και επίσης, δεν τα θεωρεί αναγκαία για να εργαστεί κάποιος στον τομέα της τεχνολογίας γενικότερα. Συμπλήρωσε ότι το MBA τη βοήθησε γενικότερα να αποκτήσει βασικές γνώσεις για τον τομέα των επιχειρήσεων.
Ακόμη, ανέφερε ότι τα στελέχη του Facebook πιστεύουν γενικά ότι τα πτυχία δεν είναι εξίσου σημαντικά με τις ικανότητες ενός ατόμου. Βασικός παράγοντας που λαμβάνουν υπόψη τους κατά την πρόσληψη ενός ατόμου, είναι το τι μπορεί να κάνει.
Υποστηρικτής της εν λόγω άποψης είναι και ο Peter Thiel, συνιδρυτής του Palantir και του PayPal, εφόσον έχει αναφέρει κατά καιρούς, ότι θεωρεί άχρηστο το business school για τους επιχειρηματίες.
Αναφερόμενη ξανά στο Facebook, η Sheryl Sandberg ανέφερε ότι, κατά τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με την πρόσληψη ατόμων, δεν αναζητούν συγκεκριμένες σπουδές ή ικανότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια